MEB'den, Şubat öğretmen atamaları için bazı mezunlara müjde

Haber Giriş : 01 Şubat 2006 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

2006-1 atama dönemine ilişkin başvurular ilgi (a) Kılavuz hükümleri çerçevesinde 25 Ocak-06 Şubat 2006 tarihleri arasında elektronik ortamda alınmaya devam edilmektedir.

Bu bağlamda, ilgi (a) Kılavuzun 4.2.Kaynak Program Dışı Başvurular maddesinin;

1- a) Bilgisayar Öğretmenliğine başlıklı bölümün 3 üncü bendi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

? ?2006 yılı atama dönemlerinde sınırlı olmak üzere lisans öğrenimi üzerine Bilgisayar Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlayanlar, lisans döneminde aldıkları kredinin en az %30'u kadar krediyi Tezsiz Yüksek Lisans Programında Bilgisayar alanına ait derslerden aldıklarını belgelendirenler?,

Bilgisayar Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlayanlardan,
lisans öğrenimi süresince aldıkları kredinin en az %30'u kadar krediyi Bilgisayar alanına ait derslerden alanlar,

2- Aynı maddenin b) İngilizce Öğretmenliğine başlıklı bölümünde yer alan iki fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki ifade eklenmiştir.

? ?2006 yılı atama dönemleriyle sınırlı olmak üzere yüksek öğretim kurumlarının Almanca ve Fransızca Öğretmenliği bölümleri ile Almanca ve Fransızca bölümlerinden mezun olup, Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayanlardan en az 40 kredilik İngilizce eğitimi aldığını belgelendirenler (Mezun olduğu yüksek öğretim programı olarak başvuru formundan 82900 kodlu program seçilecektir?,

3- Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokuluna devam edip 21/05/1999 tarihinden önce mezun olanların, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı ile eşdeğer sayılarak Beden Eğitimi Öğretmenliği alanı için başvuruları kabul edilecektir.

4- İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıtlı olup 3 üncü dönem derslerini almakta olanların 20- 24 Şubat 2006 tarihleri arasında yapılacak dönem sonu sınavlarına katılacak olan adaylar başvuruda bulunabileceklerdir. Ancak, bu durumdaki adaylardan Enstitü Müdürlüğünden alacakları Öğrenci Belgesi istenecektir. Elektronik başvuru formunun Pedagojik Formasyon bilgileri bölümüne bu belgenin tarih ve sayısı girilecektir.

Konuyla ilgili 01/02/2006 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.10.2-55 / 14641 sayılı yazımız valiliklere (il millî eğitim müdürlükleri) gönderilmiştir.
İlgililere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber