2013-2014 kamu işçileri sözleşme süreci başladı

ÇSG Bakanı Faruk ÇELİK Türk İş ve Kamu İşveren Heyeti ile 2013-2014 kamu işçileri sözleşme sürecini başlattı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2013-2014 kamu işçileri sözleşme süreci başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, twitter hesabından yaptığı açıklamada; ÇSG Bakanı Faruk ÇELİK Türk İş ve Kamu İşveren Heyeti ile 2013-2014 kamu işçileri sözleşme sürecini başlattığını belirtti

Halil Etyemez ‏@haliletyemez ÇSG Bakanı Sn Faruk ÇELİK Türk İş ve Kamu İşveren Heyeti ile 2013-2014 kamu işçileri sözleşme sürecini başlattı.

200 bini aşkın işçiyi ilgilendiren "toplu iş sözleşmesi görüşmeleri" başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışmaların uzlaşıyla Ramazan ayı ile sonuçlanmasını ümit ettiklerini söyledi.

Çelik, "Bu görüşmeler, bazı ülkelerde maaşların dondurulduğu, düşürüldüğü bir ortamda, Türkiye'de bütün göstergelerin olumlu seyrettiğinin göstergesidir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda toplu iş sözleşmeleri kapsamında işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş'e bağlı bazı sendikaların genel başkanları, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Erhan Polat katıldı.

Çelik, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmelerinin 56'sının Ocak 2013'ten, 124'ünün Mart 2013'ten, 14'ünün de diğer aylardan itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bakan Çelik, "Görüşmeler küresel ekonomik krizin sürdüğü, küresel işsizliğin 200 milyonu aştığı, bazı ülkelerde maaşların dondurulduğu, düşürüldüğü bir ortamda, Türkiye'de bütün göstergelerin olumlu seyrettiğinin göstergesidir. 2013-2014 dönemini kapsayan bu toplu iş sözleşmelerinin de uzlaşarak, başarıyla Ramazan ayı ile birlikte sonuçlanmasını temenni ediyorum. Hükumet olarak bu süreçte tarafların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda bir ertelenmenin söz konusu olmadığını da vurgulayan Faruk Çelik, "Yasa'yla ilgili bizim yaptığımız tehlikeli ve çok tehlikeli işlerle ilgili uzman çalıştırma yükümlülüğü, şu anda tasarıda bir yıl uzatmayı öngörüyor ama bir önergeyle Meclis'in takdiriyle 6 aya indirmeyi uygun buluyoruz. Ocak itibarıyla bir sorun kalmayacak" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber