KPSS Pazar oturumu öncesi önemli uyarı

KPSS Pazar oturumuna A grubu meslekleri düşünen adaylar katılmaktadır. Bu adaylarımız bugün Genel Kültür-Genel Yetenek oturumuna katıldılar. Adaylarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS Pazar oturumu öncesi önemli uyarı

Pazar oturumu hakkında kısa bilgi

Pazar oturumu sabah ve öğle olmak üzere iki oturumdan oluşuyor ve 10 farklı alandan soru geliyor. Her bir oturumda 200 soru gelmekte ve her oturum için adaylara 210 dakika verilmektedir.

KPSS puan hesaplama sistemi

KPSS sisteminde 121 çeşit puan bulunmakta olup, P10,P93,P94 ve P121 haricindeki 117 çeşit puan türü A grubu alımlar için kullanılmaktadır.

Puan hesaplamasında temel kural şudur; bir puan türünün hesaplanması için o puanın içeriğindeki tüm alanlardan doğru ya da yanlış en az bir soru işaretlenmiş olmalıdır.

Örneğin; P11 puanı GK, GY ve hukuk alanlarının bileşiminden oluşmaktadır. Bu puanın hesaplanması için adayların GK,GY ve hukuk alanlarından en az birer soru işaretlemeleri gerekmektedir.

Puanın bileşenini oluşturan alanlardan herhangi birisi işaretlenmezse o puan hesaplanmaz.

Örneğin, P26 puanı Gy, GK, muhasebe, maliye ve iktisattan oluşmaktadır. Bir aday muhasebe bilmiyorum diye bu alandan hiç soru işaretlemezse P26 puanıyla birlikte içinde muhasebe bulunan bir çok puan hesaplanmaz.

Tüm alanlardan en az bir tane işaretleyin

Bir adayın a grubu için soru gelen 10 alanın hepsini bilmesi gerekmez. Özellikle işletme, ekonometri, uluslar arası ilişkiler ve istatistik alanları adayların bilgi sahibi olmadığı alanlardır. Zaten bunların bilinmesine de çok gerek yoktur. Ancak sınavda Pazar günü girilen her alandan en az bir tane işaretleyiniz. Bunun doğru ya da yanlış olmasının önemi yoktur. Yoksa o bileşenin yer aldığı puanlar hesaplanmayacaktır.

Cumartesi GKY oturumuna katılmayanların hangi puanları hesaplanır?

KPSS'de bulunan 121 tane puanın hepsinde GKY bileşeni bulunmaktadır. Bu oturuma katılmayan adaylar, daha sonraki eğitim bilimleri veya a grubu alan oturumlarına girseler dahi hiçbir puanları hesaplanmayacaktır. Ancak aday kendisini denemek için yine de katılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber