Görmez: Camiye sarhoş gelip mihrabı tekmelediler/Video

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Gezi olayları sırasında içinde içki içilmesiyle gündeme gelen Valide Sultan Camii'nde yaşananları anlattı: İçeride her türlü hareket var, camiye sarhoş gelen de, mihrabı tekmeleyen de, edebiyle oturan da.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Temmuz 2013 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Fatih Erturan

Yaz Kur'an kursları kapsamında Antalya'da cami içerisinde tenis, Muğla'da ise badminton dersleri verilmesi Diyanet'i harekete geçirdi. Di verilmesi Diyanet'i harekete geçirdi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzasıyla yayımlanan genelgede, bazı yaz Kur'an kurslarında İslam'ın temel ilkeleri ile camilerin adab, saygınlık ve mehabetiyle örtüşmeyen birtakım etkinliklerin yapıldığının görüldüğü bildirildi.

Sportif faaliyetlerin cami içerisinde değil varsa spor tesislerinde, imkan bulunmaması halinde ise cami avlusunda müsait yerlerde yapılması gerektiği belirtildi. Genelgede kurslarda istismar, polemik ve siyasi malzeme konusu yapılacak hususlardan kaçınılması ve hiçbir etkinliğin magazinleştirilmemesi istendi.

Cami spor yapılacak yer değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da camide badminton oynatılmasını eleştirdi. Camilerin ibadet yapılan, insanların değer verdiği yerler olduğunu ifade eden Bozdağ, “Camiler pin pong, badminton oynama yerleri değil” dedi. Bu uygulamayı kimler yaptıysa, yanlış yaptığını ifade eden Bozdağ “Ayakkabı ile camiye giremezsiniz. Caminin içinde topoynayabilir misiniz, oynayamazsınız. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Camilerin içinde yapılacak şeyler belli” dedi.

Dolmabahçe de, bu da yanlış

Fotoğraglardan çok rahatsız olduğunu belirten Bozdağ “Niyeti iyi diye yanlışı doğru görmemiz mümkün değil. Yanlış her yerde yanlıştır. Toplumda bu fotoğraftan rahatsız olmayan kimse çıktı mı? Biyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzasıyla yayımlanan genelgede, bazı yaz Kur'an kurslarında İslam'ın temel ilkeleri ile camilerin adab, saygınlık ve mehabetiyle örtüşmeyen birtakım etkinliklerin yapıldığının görüldüğü bildirildi.

CAMİLERE 'OYUN' AYARI

Fotoğraglardan çok rahatsız olduğunu belirten Bozdağ “Niyeti iyi diye yanlışı doğru görmemiz mümkün değil. Yanlış her yerde yanlıştır. Toplumda bu fotoğraftan rahatsız olmayan kimse çıktı mı? Biyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzasıyla yayımlanan gendan çok rahatsız olduğunu belirten Bozdağ “Niyeti iyi diye yanlışı doğru görmemiz mümkün değil. Yanlış her yerde yanlıştır. Toplumda bu fotoğraftan rahatsız olmayan kimse çıktı mı? Biyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzasıyla yayımlanan genelgede, bazı yaz Kur'an kurslarında İslam'ın temel ilkeleri ile camilerin adab, saygınlık ve mehabetiyle örtüşmeyen birtakım etkinliklerin yapıldığının görüldüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber