Emniyet istihbaratta yeni dönem

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na yeni Başkan Dinç’in talebi doğrultusunda 23 yeni müdür ve amir atandı. Mevcut üst yönetimin tamamına yakını Polis Akademisi’ne gönderildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2013 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet istihbaratta yeni dönem

TOLGA ŞARDAN

Kamuoyunda büyük dikkat çeken ve “tasfiye” olarak nitelendirilen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen atamaların ayrıntılarına Milliyet ulaştı. Polis Başmüfettişi Engin Dinç'in, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onayı ile Daire Başkanlığına getirilmesiyle birlikte, Emniyet İstihbaratı'nda iki ayrı tayin dalgası yaşandı.

Yeni başkan Dinç'in talebi doğrultusunda, mevcut üst yönetiminin tamamına yakını Polis Akademisi Başkanlığı'na gönderilirken, yeni müdürlerin, geçici görev onayı ile İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na ataması yapıldı. Yaklaşık beş hafta önce gerçekleştirilen geçici atamalar, geçen hafta sonu açıklanan yaz dönemi olağan tayinleriyle “asaleten atama”ya dönüştürüldü. Atama yapılan müdür ve emniyet amiri sayısının arttığı anlaşıldı. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nın müdür ve amir rütbesindeki yöneticilerinde büyük çaplı değişim yaşandı. Yeni atanan müdür ve emniyet amiri rütbesindeki yöneticilerin bir bölümünün geçmişte emniyet teşkilatındaki istihbarat hizmetlerinde görev aldıkları ancak, yıllar içinde çeşitli gerekçelerle branş dışına çıkartılıp farklı görevlerde çalıştıkları öğrenildi.

İstihbarat Dairesi silbaştan

Emniyet İstihbarat Dairesi kadrolarına yapılan atamalar çerçevesinde başkan Dinç'e üç yeni yardımcı geldi. Daire bünyesindeki şube müdürlükleri için 9 yeni şube müdürü, 4 şube müdür yardımcısı ve 7 emniyet amiri Ankara'ya getirildi. Atamalar çerçevesinde, başkan yardımcılığı görevi için 2. sınıf emniyet müdürü rütbesinde Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nden ve merkezden üç atama yapıldı.

Şube müdürlükleri için; 3. sınıf emniyet müdürü rütbesindeki yöneticiler ise, Adana'nın Sarıçam ilçesinden, Aydın'dan, Bolu'dan, Giresun'dan, İstanbul'dan, Karabük'ten, Kırşehir'den, Samsun'dan ve EGM Hukuk Müşavirliği'nden getirildi.

Şube müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek amacıyla Kırşehir, Manisa, Tekirdağ ve Trabzon'dan 4. sınıf emniyet müdürleri Ankara'ya atandı. Daire başkanlığına emniyet amiri rütbesinde ise Bolu ve Şırnak'dan 2'şer, İstanbul, Samsun, EGM Strateji Dairesi'nden birer emniyet amirinin ataması gerçekleştirildi. Yeni atamalar çerçevesinde, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurları düzeyinde de yeni görevlendirmeler yapıldığı öğrenildi.

Yenilenen istihbarat daire başkanlığı bünyesinde, özellikle yıkıcı, bölücü ve radikal dinci örgütlerin faaliyetlerini takip eden haberalma şubelerinin yanısıra; bilgi sistemleri, bilişim, teknik takip ve personel şubelerinde yeni atanan müdürlerin görevlendirileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber