Cami Kuran Kursu'nda dayak iddiası

Denizli merkeze bağlı Yeniköy'de ailesi tarafından camideki Kuran kursuna gönderilen 10 yaşındaki Doğan Yıldız'ın, gürültü yaptığı gerekçesiyle cami imamı İ.K.tarafından dövüldüğü iddia edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Temmuz 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cami Kuran Kursu'nda dayak iddiası

Denizli merkeze bağlı Yeniköy'de ailesi tarafından camideki Kuran kursuna gönderilen 10 yaşındaki Doğan Yıldız'ın, gürültü yaptığı gerekçesiyle cami imamı İ.K. tarafından dövüldüğü iddia edildi. Diğer çocukları da dövdüğü önü sürülen imam İ.K.'nın vurmasıyla iddiaya göre başını tahtaya çarpan ve yaralanan Doğan Yıldız'ın alnına dikiş atıldı, ailesi ise imamdan şikayetçi oldu.

Olay, Yeniköy Köyü'ndeki camide geçen cuma günü öğle saatlerinde meydana geldi. Ortaokul öğrencisi Doğan Yıldız, ailesi tarafından Yeniköy Camii'nde açılan Kuran kursuna gönderildi. Burada arkadaşlarıyla oyun oynayan Doğan Yıldız, iddiaya göre gürültü yapınca, cami imamı 37 yaşındaki İ.K. ensesine Tokat attı. Diğer çocuklara da Tokat attığı ileri sürülen İ.K.'nın sert bir şekilde ensesine vurduğu belirtilen Yıldız, yere düşüp başını tahtaya çarptı. Başı kanlar içinde kalan Yıldız, dedesi 62 yaşındaki Hüsam Yıldız tarafından Özel Cerrahi Hastanesi'ne götürüldü. Alnına bir dikiş atılan Yıldız, tedavisinin ardından taburcu edildi.

AİLE İMAMDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Dede daha sonra jandarmaya gidip imam İ.K.'dan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, şikayet üzerine imam İ.K.'nın ifadesini aldı. İmam, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Dede Hüsam Yıldız, olay nedeniyle torununun camiye gitmek istemediğini belirterek şunları anlattı:

"Ben ve minibüs şoförü olan babası Ömer Ali Yıldız, 1'er lira vererek torunumu camiye gitmesi için teşvik ediyoruz. Camide ufak bir gürültü yapmışlar. İmam da ensesine vurunca başını çarpmış. İmamdan şikayetçi olduk. İmam çocukları özendirmek yerine dayak atarak camiden soğutuyor. Torunum şimdi dayak yediği için camiye gitmek istemiyor."

BAŞKA CAMİYE GİTMEK İSTİYOR

Doğan Yıldız ise başka bir camide Kuran kursuna gitmek istediğini dile getirerek, "Camide diğer çocuklarla yakalamaca oynuyorduk. Gürültü yapınca imam yanımıza gelerek vurdu. Bazen de kulağımızı çekiyor. Diğer çocuklara da vurdu. Benim enseme vurunca başımı çarptım" diye konuştu.

Dayak iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber