Sağlık Bakanlığı, Geçici Görevlendirmelere 'Kriter' Getirdi

Kamu kurumları arasında ilk kez Sağlık Bakanlığı, bir ilden diğer il'e yapılacak geçici görevlendirme için objektif kriterler getirdi. Buna göre Bakanlık, nüfuslarına göre tabip ve uzman tabip oranı fazla olan illerden, az olan illere geçici sürelerle görevlendirmeler yapacaktır. Görevlendirmelerde gönüllük esas olup, süresi bir yılda 2 aydır. Kriterler ve genelgenin tam metni için tıklayınız.

Haber Giriş : 02 Şubat 2006 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki genelgeye ilişkin kalıcı görüş alış verişi için forum bölümündeki tabiplere özel kategoriyi kullanabilirsiniz.


T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.100PER0100008/25059- 31.01.2006
Konu : Geçici Görevlendirme

Bilindiği üzere, sağlıklı yaşama hakkı en temel insan haklarından olup ülkemizde bu hakkın kullanılması Bakanlığımız, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve özel sektör tarafından sunulan sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli sunulmasına bağlıdır.

Ülkemizde mevcut hekim dağılımının bölgeler arası ve hatta bölgelerde iller arası dengeli olmadığı ve bu dengesizliğin muhtelif düzenlemelerle giderilmeye çalışıldığı gerçeği karşısında, bazı illere ihtiyaç duyuldukça geçici görevli olarak tabip ve uzman tabip gönderilmesi zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu çerçevede sağlık hizmetlerinin sunumunda Anayasamız ve Kanunların verdiği sınırlar içerisinde görev ve yetkilerini yerine getirilebilmesi için Sağlık hizmetlerinin tüm ülke düzeyinde eşit ve dengeli bir şekilde yaygınlaştırılması amacıyla, sağlık personeli ihtiyacı bulunan kurum ve kuruluşlara 657 Sayılı Kanuna tabi personelden, süreli olarak görevlendirme yapılabilmektedir.

Hizmetlerini büyük şehirlerde yapmakta olan hekimlerimiz, bu geçici görevlendirmelerle sağlık hizmetine ihtiyaç duyulan bu bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın da tedavilerine büyük katkılar sağlayacaklardır.

Devlet Hizmet Yükümlülüğü yasası ve Atama ve Nakil Yönetmeliği kapsamında açıktan ve naklen atama kuraları ile ihtiyaç olan illere hekim ataması yapılıncaya kadar Bakanlığımızca, nüfuslarına göre tabip ve uzman tabip oranı fazla olan illerden, az olan illere geçici sürelerle görevlendirmeler yapılacaktır. Geçici görevlendirme 1 yıllık bir takvim çerçevesinde 2 aylık periyotlarla gerçekleştirilecektir;

Geçici olarak görevlendirilerek personel öncelikle gönüllülük esası dikkate alınmak üzere kıdem (kazanılmış hak aylık derecesinin derece ve kademesinin eşit olması halinde memuriyet kıdemine bakılacaktır) esasına göre aşağıdaki kriterler ve esaslar doğrultusunda tespit edilecektir.

A) Kriterler:
a) Personelin son 1 (bir) yıl içerisinde il dışına geçici göreve gitmemiş olması,
b) Personelin eşinin yurt dışında veya il dışında geçici görevde olmaması (olması halinde belgelendirilecektir),
c) Personelin bayan olması durumunda, hamile veya 5 (beş) yaşından küçük çocuğunun olması,
d) Personelin bulunduğu kurumda çalıştığı branşta tek olmaması,

B) Uyulacak Esaslar
1) İKYS üzerinden alınan isim listesi illere bildirilecektir. İl Müdürlükleri söz konusu liste üzerinde yukarıda yer alan kriterler doğrultusunda gerekli çalışmayı yapıp nihai sıralamayı yaparak aynı gün Personel Genel Müdürlüğüne yazıyla (faksla) bildireceklerdir. Personel Genel Müdürlüğünce geçici görev onayları alınan personel, Personel Genel Müdürlüğü internet adresinde ilan edilecek ve faksla illere bildirilecektir. Geçici olarak görevlendirilen personelin İl Müdürlükleri tarafından ivedilikle ayrılışları sağlanacaktır.

2) Geçici görevlendirilen personel 6245 Sayılı Kanunda belirtildiği üzere yol hariç belirtilen süreyle ihtiyaç duyulan yerlerde bilfiil çalışmak zorundadır.

3) İlgili İl Müdürlükleri geçici görevli personelin görev süresinin dolmasına 10 (on) gün kala yerine yeni görevlendirilecek personelin başlamasıyla ilgili gerekli tedbirler alınacaktır.

4) Geçici olarak görevlendirilen personelin, geçici görevlerine gitmek üzere ayrılış tarihinin Bakanlığımıza 24 saat içerisinde fakslanması gerekmektedir.

5) Geçici görevlendirme yapılacak İl Sağlık Müdürlükleri geçici olarak görevlendirilen personelin barınması ve diğer ihtiyaçlarına yönelik gerekli tedbirleri alacak ve kolaylık sağlayacaklardır.

Bakanlığımıza bildirilecek liste, geçici göreve gidecek olan personelin adı, soyadı, sicil numarası, telefon (sabit ve GSM) numarası, görev yeri ve geçici görev dönemlerini gösterecek şekilde hazırlanacaktır. Listedeki ?görevlendirme dönemleri veya görevlendirilecek iller? gerekli görüldüğü takdirde Bakanlığımızca değiştirilebilecektir.

Yapılan bu planlamanın düzenli bir şekilde gerçekleşmesini takip etmek amacıyla Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde irtibat için bir personel görevlendirilecek olup herhangi bir aksama söz konusu olduğunda belirtilen ?geçici görevlendirme itiraz formu' nda yer alan personelle irtibat sağlanacaktır.

Halkımızın sağlıklı yaşama hakkından en iyi şekilde yaralanmasına yönelik bu uygulamanın aksamadan yürütülebilmesi için görevlendirilen personelin geçici görevlendirme için belirtilen tarihlerde ayrılışlarının yapılması, aynı gün göreve gitmek için hastalık raporu / izin alan ve rapor / izin veren personel hakkında Valiliklerce derhal yasal işlemlerin başlatılması ve neticenin Bakanlığımıza bildirilmesi, hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ali YERLİKAYA
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber