Emniyet binalarına saldırısı davasında müebbet

Hınıs'ta İlçe Emniyet ve Özel Harekat Şube müdürlüklerine silahlı saldırıda bulunduğu öne sürülen sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 77 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Emniyet binalarına saldırısı davasında müebbet

Hınıs'ta İlçe Emniyet ve Özel Harekat Şube müdürlüklerine silahlı saldırıda bulunduğu öne sürülen sanığa "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli suçlardan 77 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Mazlum Alan ve avukatı hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, son savunmasını yapmasını istemesi üzerine söz alan Alan, "Ben 2 ay dağda kaldığım iddiasıyla bana bu kadar ceza isteniyor. Yıllarca dağda PKK'nın kamplarında kalanlara müebbet cezası verilirken, bana bu kadar ceza istenmesi haksızlıktır" dedi.

Sanık avukatı da savunmasında, müvekkilinin akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığına ilişkin başvurularına karşın Adli Tıp Kurumu 13. İhtisas Dairesi'nin verdiği raporun gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, raporu kabul etmediklerini belirtti.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığı "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, bir polis memurunu öldürmeye teşebbüsten 20 yıl, bir kişiyi gasp etmekten 21 yıl, iki kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 27 yıl ve ruhsatsız uzun namlulu silah taşımaktan 9 yıl hapis cezası ile 18 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

- Olay

Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü binalarına yönelik terör örgütü mensupları tarafından 7 Eylül 2011'de düzenlenen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışmada bir polis memuru elinden yaralanmış, olayın ardından Diyarbakır'da yakalanan Mazlum Alan, tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber