'Aile boyu fuhuş' operasyonu: 6 gözaltı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan fuhuş operasyonunda aynı aileden 2'si kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Aile boyu fuhuş' operasyonu: 6 gözaltı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan fuhuş operasyonunda aynı aileden 2'si kadın 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 66 yaşındaki annesi S.K.'nin, fuhuş yaptırdıkları kadınlardan paraları alıp kasasında tuttuğu, yeğeninin kadınları taksiyle müşterilerin istediği yere taşıdığı öne sürüldü. Gözaltına alınan anne S.K., polise verdiği ilk ifadesinde "Ben oruçluyum. Hiç bir şeyden haberim yok" dedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takip ardından kadınları para karşılığında erkeklerle ilişkiye zorladığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

Önceden belirlenen 2 eve yapılan eş zamanlı baskında, kapı zilini çalan polis, şüphelilere 'Selamün Aleyküm, polis' diyerek eve girdi. Operasyonda şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen 34 yaşındaki H.K., resmi nikahsız birlikte yaşadığı 2 çocuğunun annesi 26 yaşındaki A.A., annesi S.K., ağabeyi 42 yaşındaki D.K., kardeşi 32 yaşındaki R.K. ile yeğeni 24 yaşındaki Ü.B., 'İnsan ticareti ve örgütlü fuhuş yaptırmak' suçundan gözaltına alındı.

ŞEBEKEYİ CEZAEVİNDEN YÖNETMİŞ

Başka bir suçtan yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde kalan H.K.'nin, bu süre içinde şebekeyi cezaevinden yönettiği ve yaklaşık 1 ay öncede 'Denetimli Serbestlik Yasası' ile tahliye olduğu belirtildi. H.K.'nin birlikte yaşadığı A.A.'nın da para karşılığı erkeklerle ilişkiye girdiği öne sürüldü. H.K.'nin annesi S.K.'nın fuhuş yaptırdıkları kadınlarla işlerin nasıl gittiği yönünde sürekli telefonla görüştüğü ve kadınlardan aldığı parayı da kasasında tuttuğu iddia edildi.

DUL KADINLARI TUZAĞA DÜŞÜRMÜŞLER

Şebekin özellikle dul kadınlara "Sana yardım edeceğiz. Zengin sevgili bulacağız" diyerek kandırıp, tuzağa düşürdüğü ve ardından da fuhuş yaptırdığı öne sürüldü.

ŞİFRE: İTHAL ARABA

Müşterilerin ise telefonla aradıkları şebeke üyelerine, 'Bana iki ithal araba lazım', 'Yabancı sağlık iki araba lazım', 'Temiz araba lazım' diye şifreli konuşarak ilişkiye girmek için kadın istediği iddia edildi. H.K.'nin yeğeni Ü.B.'nin kadınları taksiyle müşterilerinin istediği yere taşıdığı öne sürüldü.

"BEN ORUÇLUYUM"

Şebeke üyelerinden anne S.K.'nın ise, polise verdiği ilk ifadesinde, "Ben oruçluyum. Hiçbir şeyden haberim yok" dediği belirtildi. 3'ü Kırgızistanlı 6 mağdur kadının ise ifadesine başvurulduğu ve kadınların şikayetçi olmadığı bildirildi. Gözaltına alınan 6 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - Konya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber