MEB'deki müdür atamaları soru önergesi oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2006 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını arz ederim

Muharrem İNCE

Yalova Milletvekili

11.01.2004 tarihinde çıkarılan ?Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği? Danıştayın ?müdür atamalarındaki mülakat? ile ilgili maddelerini iptal etmesi sonucunda 02.12.2004 tarihinde bazı maddelerde değişiklik yapılarak Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Yönetmeliğin bazı maddeleri sendikalar tarafından yine mahkemeye götürülerek iptali istenmiş ve. Danıştay 2.Dairesi 2004/8022 esas numaralı dava dosyasını inceleyerek (5 yıllık müdürlerin rotasyonu ile müdür atamalarındaki ilk 5 sıraya girenler arasında atama yapılması ile ilgili maddelerle ilgili ) 04.07.2005 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.Bu karar gereği Bakanlık olarak valiliklere gönderdiğiniz genelgeyle yeni düzenleme yapılıncaya kadar müdür atamalarının ve yer değiştirmelerinin yapılmamasını duyurmuştunuz.

Henüz yeni bir düzenleme yapılmadığından Müdür atamaları yapılamamaktadır. Bir çok kurum müdürlüğü vekaleten yürütülmektedir.

Yine bu yönetmeliğe göre 10.10.2004 tarihinde Müdür Yardımcılığı sınavı açılmış basında da yer aldığı gibi çok az kişi kazanmıştır.

Bunun üzere 26.03.2005 tarihinde yeniden Müdür yardımcılığı sınavı açılmış ve yine kazanan kişi sayısı az olduğundan ihtiyacın karşılanamadığı iş ve işlemlerin vekaletle yürütüldüğü anlaşılmaktadır.

Bu konuyla ilgili olarak;

Yönetmelik hazırlamak ve değiştirmekte hayli başarılı olan Bakanlığın Mahkeme kararları doğrultusunda yapılan değişiklikleri içerecek bir biçimde yeni yönetmelik ne zaman yayınlanacaktır?

Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte müdür atamalarının yapılmasına ne zaman başlanacaktır?

2006 yılında Müdür Yardımcılığı sınavı açılması düşünülmekte midir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber