Bakanlık, Çevre Sağlığı teknisyenleri için kadro standardı belirledi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10.07.2013 tarihinde yayınlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Kadro Standartları Yönergesi ile Devlet Hastanelerinde Çevre Sağlığı Teknisyeni ve Teknikeri kadro standardı belirlendi.

Konu hakkında Çevre Sağlığı Derneğinden yapılan açıklama şöyle;

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, yaklaşık iki ay gibi kısa bir süre içinde tüm hastanelerde görev yapacak çevre sağlığı teknisyeni ve teknikeri sayısını ayrı ayrı olmak üzere bir yönerge ile düzenleme altına altı.

10.07.2013 tarihinde yayınlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Kadro Standartları Yönergesi ile hastanelerin yatak kapasitesine göre belirlediği kadro standartları çerçevesinde hastanelerde görev yapacak meslektaşlarımızın görev tanımları daha sonra belirlenecektir.

Söz konusu yönerge hükümlerine göre, Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi İle Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastaneleri, Meslek Hastalıkları Hastaneleri gibi tüm dal hastaneleri ile diğer devlet hastanelerinde çevre sağlığı teknisyeni ve teknikeri çalışabilecek.

Çevre Sağlığı Teknisyeni ve Teknikeri için belirlenen yaklaşık 2200 kadro için açıktan atama yapılabileceği gibi naklen atama da yapılabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber