MHUY adaylarından Maliye'ye mektup

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönder yoluyla gelen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır

27.04.2013 tarihinde yazılı, 17-21.06.2013 tarihlerinde sözlü mülakatı yapılan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınavını kazanarak tercih yapmaya hak kazanmış bulunmaktayız.

Ancak tercih işlemleri toplamda 2400 vergi müfettiş yardımcısının alınacağı bir süreçle çakışmaktadır. Zira 400 Vergi Müfettiş Yardımcılığı yazılısı açıklandı ve şuanda 91 arkadaşımız yazılıyı geçti. 17 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak olan 2000 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımına ilişkin sınava ise Mali hizmetler Uzman Yardımcılığı için tercih yapmaya hak kazanan birçok arkadaşımız girecek.

Bu durumda Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak atanmış birinin daha üstün bir kadro olan Vergi Müfettiş Yardımcılığını da kazanması mevcut kadrolarımızın yanmasına ve en az 2 yıl boş kalmasına sebep olacaktır.

Yedeklik ya da herhangi bir nedenle boşalma neticesinde hak kazanan adaylar arasından yeniden atama kurumunu barındırmayan ve bu yüzden kadroların boş kalmasına neden olan 06.02.2013 tarih ve 28551 sayılı Mali Hizmetler Uzmanlığı Yönetmeliği'nin 9.maddesinin 5.bendinin,

(5) Özel yarışma sınavında başarılı olup herhangi bir idareye yerleştirilemeyen adaylar arasından, yerleştirme yapılamayan boş kadro veya pozisyonlara, dördüncü fıkrada belirtilen esaslara göre Bakanlık tarafından ÖSYM'ye, yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren üç ay içerisinde ek yerleştirme yaptırılabilir.

Yine Bakanlığınız Maliye Uzmanlığı Yönetmeliği'nin 19.maddesinin 5.bendi,

(5) Atamaya esas belgelerini süresi içerisinde teslim etmeyenler, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkrada sayılanlar ile ataması yapılıp göreve başladıktan sonra çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanların yerine, mesleki temel eğitimin başlamasından önce olmak kaydıyla başarı sırasına göre yedek listede yer alan adaylar arasından atama yapılır.

Ya da Devlet Personel Uzmanlığı Yönetmeliği'nin 19.maddesinin 3.bendi,

(3) Giriş sınavında başarılı olup ataması yapılmayanlardan veya ataması yapılıp da herhangi bir sebeple görevden ayrılanlardan boşalan kadrolara, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay içinde giriş sınavı başarı sıralamasına göre yedek listeden atama yapılabilir.

Emsal alınarak , üstün kamu yararı ve Mali Hizmetler Uzmanı olmaya istekli benim gibi arkadaşların menfaatleri göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilmesi hususunu,

Gereğini takdirlerinize arz ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber