Çamur kent Zonguldak

ZONGULDAK'ta, doğal gaz hattı döşeme çalışmasından sonra mevcut asfaltın kazındığı, belediyenin de toza karşı her gün suyla ıslattığı kentin en işlek caddesi Gazipaşa, çamurla kaplandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çamur kent Zonguldak

Caddede, çamurun içinde paçalarını tutup parmak ucunda yürüyen kent sakinleri, asfaltlama çalışmasının başlamamasına tepki gösterdi.

Kent merkezinde 1 ayı aşkın süre önce başlayan doğal gaz hattı döşeme çalışmaları, kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da yaklaşık 15 gün önce tamamlandı. Asfaltlama çalışması için de Gazipaşa Caddesi ile Uzunmehmet Caddesi'nin bir bölümündeki mevcut asfalt makine ile kazındı. Ancak kazıma işleminin ardından yeni asfalt bir türlü dökülmedi. Belediye ekipleri ise toza karşı her iki caddeyi her gün suyla ıslatıyor. Suyla birlikte kent merkezi çamurla kaplanıyor. Kent sakinleri, kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da araçların arasından çamur içinde karşıya geçerken zorlanıyor. Vatandaşların kimisi paçalarını tutup parmak ucunda, kimisi hızlı adımlarla zıplayarak karşıya geçiyor. Ayakkabılarla bina içlerine kadar taşınan çamur, toz ve topraktan bıkan halk, kent merkezindeki çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ise doğal gaz hattını döşerken, kentin su ve yağmur suyu hatlarını da yenilediklerini, bu çalışmalar sırasında boru patlakları, kablo kopmalarının meydana geldiğini, bu yüzden de çalışmaların uzadığını söyledi. Akdemir, Gazipaşa'daki tadilat ve tamirat işlerinin 1 haftaya tamamlanacağını ve hemen ardından asfaltlama çalışmasının başlayacağını belirtti. Başkan Akdemir, "Halkımız biraz sıkıntı çekecek. Ama biz çok özenli çalışıyoruz. Dökülen asfaltın yeniden kırılmasını istemiyoruz. Yeniden bir iş çıksın istemiyoruz. Gazpişa'da doğal gaz hattı bitti ama devamındaki Kadırga Yokuşu ve Uzunmehmet Caddesi'nde devam ediyor. Kentin diğer noktalarında asfaltlama çalışmaları başladı. 1 hafta içinde kent merkezinde de başlayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber