Devam eden sözleşmeli ilanları ve kadro olayı

Şuan devam etmekte olan sözleşmeli personel alım ilanlarına başvuracak adaylar da kadro alacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devam eden sözleşmeli ilanları ve kadro olayı

Bilindiği üzere, sadece 25/6/2013 tarihi itibarıyla çalışan sözleşmelilere kadro verilmektedir.

Ancak, Meclis Genel Kurulu ilanı verilmiş ve yerleştirme işlemleri devam eden süreç için de bir düzenleme yapmıştır. Sözleşmeliye kadro veren maddenin ilgili fıkrası şu şekildedir:

"(5) 25/6/2013 tarihinden önce bu madde kapsamındaki vizeli sözleşmeli personel pozisyonlarına personel alımına yönelik olarak ilanı verilmiş ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yerleştirme işlemleri bitmiş olan sözleşmeli personel hakkında da bu madde hükümleri uygulanır. Bunlar için birinci fıkrada belirtilen süreler, göreve başladıkları tarihten itibaren başlar."

AÇIKLAMA

Torba kanununun yürürlük maddesine göre, sözleşmeliye kadro maddesi, Resmi Gazetede yayımlandığı gün yürürlüğe girecektir. Daha önce açıkladığımız üzere, torba kanunun yasalaşma süreci devam etmektedir. Meclisten sonra sıra, Cumhurbaşkanının onayına gelmiştir. Torba Kanun Cumhurbaşkanı tarafından onaylanınca, Resmi Gazetede yayımlanacak ve Resmi Gazetede yayımlandığı gün yürürlüğe girecektir.

Yukarıda yer verilen fıkra hükmüne göre, 25/6/2013 tarihinde önce çıkılan sözleşmeli personel ilanlarına başvurarak yerleşenlerin, bu düzenlemeden yararlanabilmesi için, Kanunun Resmi Gazetede yayımlandığı günden önce sonuçların ilan edilmiş olması gerekmektedir. Madde metni "çalışmakta olan" ifadesini kullanmamış sadece "yerleştirme işlemleri bitmiş olan" ifadesini kullanmıştır. Bu nedenle de, 25/69/2013 tarihinden önce ilan edilmiş olması ve sonuçların, Kanunun Resmi Gazetede yayınlanacağı günden önce açıklanmış olması yeterlidir. Adayların çalışması şartı aranmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber