Simit, hurma ve su ile oruçlarını açtılar

Zonguldak'ta "ümmet iftarı"na katılanlar, yer sofrasında oruçlarını simit, hurma ve su ile açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simit, hurma ve su ile oruçlarını açtılar

Zonguldak Şehitler Parkı'nda düzenlenen "ümmet iftarı"na katılanlar, yer sofrasında oruçlarını simit, hurma ve su ile açtı. Mısır ve Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu üyelerince Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, iftar için hazırlanan yer sofrasında vatandaşlar simit ve hurma yiyerek, su içerek iftarlarını açtı.

İftarı düzenleyenler adına konuşan Fatih Altuntaş, Mısır halkının Müslüman Kardeşler önderliğinde ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılması ile başlayan sürece karşı direndiklerini ve Suriyelilerin de yaklaşık 3 yıldır Baas diktatörlüğüne karşı mücadele ettiğini söyledi.

Müslümanların Kahire'de, İskenderiye'de, Şam'da, Halep'te ve Hama'da kahramanlık ve fedakarlık destanları yazdığını ifade eden Altuntaş, şöyle konuştu:

"Bizler bugün burada Mısır ve Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu olarak direnen ümmetimizle olduğumuzu gösteriyoruz. Mısır ve Suriye'de direnen bütün ümmete onur ve şeref dersi veren kardeşlerimizi desteklediğimizi ve onları selamladığımızı dünyaya haykırmak için burada toplandık. Mısır ve Suriye'de direnen kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Mısır ve Suriye halkının acıları acılarımız, zaferleri zaferlerimizdir. Müslümanlar olarak Mısır'ın ve Suriye'nin direnişini Türkiye'nin direnişi olarak görüyoruz."

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı iftar etkinliğinin ardından Şehitler Parkı'nda akşam namazı kılındı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber