Okullar MEB'e Devredildi

Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile sağlık, tarım ve adalet meslek liseleri Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Devre ilişkin 5450 sayılı Kanun, 03/02/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Devir ile bu kurumlarda görev alan 7 bine yakın personel artık Milli Eğitim Bakanlığında görev alacaktır. Bu personelin özlük haklarına ilişkin dosyamızı görmek için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- MÜDÜRLER ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAK

Kanunun beşinci maddesinin ikinci fıkrasına göre, "Okulların, eğitim merkezlerinin ve kursların okul müdürü, okul müdür yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı, Turizm Eğitim Merkezi Müdürü, Turizm Aşçılık Eğitim Merkezi Müdürü, Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Müdürü, Meteoroloji Teknik Lise Müdürü, Meteoroloji Teknik Lise Müdür Yardımcısı unvanlı kadrolarında bulunanların görevleri" 03/02/2006 tarihi itibariyle sona ermiştir. Bu unvanda bulunan personel ikinci fıkra hükmüne göre öğretmen unvanlı kadrolara atanacaktır. Turizm Eğitim Merkezleri Müdürleri ve Turizm Aşçılık Eğitim Merkezleri Müdürleri ise Tesis Müdürü unvanlı kadrolara atanacaktır.

2- İŞÇİLER NE OLACAK?

Kanunun beşinci maddesinin üçüncü fıkrası şu şekildedir: "Okulların, eğitim merkezlerinin ve kursların sürekli işçi kadrolarında çalışanlar, kadroları ile birlikte Bakanlığa devredilir. Bu fıkra hükümlerine göre Bakanlığa geçmek istemeyen işçilerin kanunî hakları kurumlarınca ödenerek kurumlarıyla ilişikleri kesilir."

3- MALİ HAKLARI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına atanan personelden kadro ve görev unvanları değişenlerin, atandıkları yeni kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer malî hakları toplamının (fazla çalışma ücreti, fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti ve döner sermaye payı ödemesi hariç) net tutarının, eski kadrolarına bağlı olarak en son ayda almakta oldukları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer malî haklarının toplam (fazla çalışma ücreti, ek ders ücreti ve döner sermaye payı ödemesi hariç) net tutarından az olması halinde aradaki fark; fark giderilinceye kadar atandıkları kadrolarda kaldıkları sürece herhangi bir kesintiye tâbi tutulmaksızın tazminat olarak ödenecektir.

Bir çok personelin kadro ve görev unvanı değişmemiştir. Zaten kadro ve görev unvanları değişenler genelde müdür unvanlı kadrolarda yer alanlardır. Bu nedenle kadro ve görev unvanı değişmeyenler açısından eski kurum ile yeni kurum maaşı arasında bir farklılık varsa, fark tazminat olarak ödenmeyecek, personel MEB'deki kadronun maaşını alacaktır.

4- HİZMETLER MEB'DE GEÇMİŞ SAYILACAKTIR

Kanunun 5. maddesinin son fıkrası hükmü şu şekildedir: "Devredilen personelin devirden önce görev yaptığı kurumlarda geçen hizmet süreleri Bakanlıkta geçmiş sayılır." Bu hüküm personel açısından oldukça önemlidir. Zira bu husus hizmet puanından zorunlu hizmete kadar bir çok uygulamada, personelin devirden önce görev yaptığı kurumlarda geçen hizmet sürelerinin Milli eğitim bakanlığında geçmiş gibi değerlendirileceğini hüküm altına almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber