MEB, sınıf mevcutlarını yükseltti

MEB’in Yeni Kontenjan Taktiği

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, sınıf mevcutlarını yükseltti

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü sayın Ercan TÜRK yaptığı açıklamada sınavla öğrenci alan okulların kontenjanlarının %30 arttığını açıklamıştı.

İşin asıl ve gerçek yüzü bugün kontenjanların duyurulmasıyla ortaya çıktı.

MEB Sınavla Öğrenci alan okulların kontenjanlarını, yeni okul binalarıyla değil sınıf mevcutlarını sessiz sedasız yukarı çekerek arttırdı.

Üstelik mevzuat değişikliğine ihtiyaç bile duymadan. Yönetmeliklerinde mevcutlarının daha önce 24 iken 26'dan fazla olmaması gereken Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri ile diğer alanlarda mevcutları 30'a çıkardı.

Örnek:

Aynı şekilde mevzuatında ve uygulamada sınıf mevcutları 30'u geçmemesi gereken başta Anadolu Liseleri (Anadolu Öğretmen Liseleri dahil) olmak üzere Anadolu Meslek Liselerinde de mevcutlar 34'e çıkarıldı.

Aynı durum Anadolu İmam Hatip Liselerinde de geçerli.

Bu artışların genele yansıması %15 yani sayın genel müdür kontenjanlar %30 arttı derken %15'i matematiksel oyunla arttırdıklarından kalanı ise dönüşen okullardan arttırdıklarına değinmemiş.

Yeni bina yapmak akla bile gelmemiştir. ( ! )

Yani MEB'de bakan da değişse… Müsteşarda değişse fark etmiyor. Masa başında oturup karar veriliyor. Pedagoji, okulun fiziki yapısı, pansiyon durumu… Her şey hak getire. Düşünen yok. Umurunda olan da yok…

Kontenjan artışı ile ilgili bir değerlendirmeyi geçen gün ele almıştık. MEB'in yukarıdaki şekildeki kontenjan arttırımına rağmen aşağıda yeniden ele aldığımız sorunlar devam etmektedir.

Tıklayı... 200 bin öğrenci zorla meslek lisesine gidecek

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber