Sorular niye gizlenecek

TBMM’de kabul edilen Torba Yasa’ya eklenen maddeyle ÖSYM’nin düzenlediği sınavların sorularının hiçbir şekilde yayınlanmayacak olması eğitimcilerin tepkisini çekti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2013 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sorular niye gizlenecek

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “ÖSYM gibi ismi şaibelerle anılan bir kurumun kanunların arkasına saklanması yerine kaybolan itibarını yeniden kazanmak için soruları yayınlaması mecburiyettir” derken, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de, “ÖSYM'de hata yapacağım endişesi, başarısızlığın saklanması var” diyerek tepki gösterdi. Eğitim sendikalarının tepkisi şöyle:

'KUŞKU ARTACAK'

ÊTürk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: “Soruların yayınlanması keyfiyet değil mecburiyettir. KPSS'de yaşanan skandallar, hırsızlıklar ortadayken hâlâ ÖSYM'nin 'Ben bilirim, bana mahkûmsunuz' anlamındaki bu tutumu ve bunun kanunla desteklenmesi çirkin bir durum. Çok yanlış. Şeffaflıktan kaçılmamalı. ÖSYM böyle yaptığı sürece itibar kaybı daha da artarak devam edecek.”

ÊEğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir: “Sorulan sorular saklanacak. Böylece endişe ve kuşku daha da artacak. Sınavlarda sıfır çekenler bile açıklanmıyor artık. Çünkü çarpıklığın, eksikliğin endişesi var. Hata yapmanın kompleksi var. Başarısızlığın saklanması var. Çok yanlış bir uygulama. MEB ve ÖSYM 10 yıldır sınav yapamıyor. Yandaşlara, cemaatlere sorular sızdırılıyor. Sorular çalınıyor. Kopya çekiliyor. Bu tartışmalardan uzak durmak için yapılmış bir uygulama bu soruların gizlenmesi ama doğru değil.”

SORU HAVUZU OLUŞTURULACAK

ÖSYM yetkilileri de, söz konusu düzenlemenin önümüzdeki yıllarda uygulanmaya başlanacak olan elektronik sınavlara soru havuzu oluşturmak için gerekli olduğunu savundu. Yetkililer, soruların sonraki yıllarda tekrar kullanılabilmesi için bu düzenlemenin yapıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber