Erdoğan: Ben dört dörtlük aleviyim/ Video

Başbakan Tayyip Erdoğan’dan Alevi-Sünni ayrımcılarına sert yanıt: “Eğer Alevilik, Hz. Ali’yi sevmekse, ben dört dörtlük Alevi’yim. Çünkü Hz. Ali efendimizi çok seviyorum.”

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Dört dörtlük Aleviyim” dedi, “(Hitler çıkabilir) diye sandığı mı kaldıralım” diye sordu. Baradey'e 'one munite' tavrını da sürdürdü. Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca Altınpark'ta düzenlenen iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan, özetle şunları söyledi:

BU OYUNA GELMEYİN

Alevilik- Sünnilik ne demek ya?

Alevilik Hz. Ali Efendimizi sevmek değil mi? Alevi Müslüman değil mi? Sünni de Müslüman. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse, ben dört dörtlük Alevi'yim. Çünkü Hz. Ali efendimizi çok seviyorum. O nasıl yaşıyorsa onun gibi yaşamaya gayret ediyorum. Ama (Alevi'yim) diye ortaya çıkıp Hz. Ali'nin yaşam şeklinden uzak olanlara söyleyecek hiçbir şeyim yok. Bizi bölmek isteyenlerin, böyle bir mezhep kavgasının içine sokmak isteyenlerin sakın oyuna gelmeyin. Bu bir tuzaktır, ciddi tuzaktır.

HİTLER ASLA ÇIKMAZ

Şimdi diyorlar ki; 'Hitler de sandıktan çıkmıştı'… Peki ne yapalım? Sandıktan 'Hitler çıkabilir' diyerek sandığı ortadan mı kaldıralım? Türkiye'de 1946 yılına kadar sandık yoktu ama ülke, adı 'Führer' değil de 'Milli Şef' olan birisi tarafından yönetiliyordu. 1950'deki temiz seçimlerden bugüne kadar da Türkiye hiçbir zaman sandıktan Hitlervari yönetim çıkarma riski yaşamamıştır. Asla yaşamaz. “Sandıktan Hitler çıkabilir” diyerek sandığı sorgulamak, bunu gündemde tutmak, demokrasiye karşı hasmane tutumdan art niyetten başka birşey değildir.

SEÇİM SANDIĞI PANZEHİR

En büyük meydan, sandık meydanıdır. Eğer sandık varsa, belli bir süre zarfında milletin önüne geliyorsa, herkes o sandıktan çıkan sonuca uymak, saygı göstermek zorundadır. Seçim sandığı en başta azınlığın çoğunluğa dayatmalar yapmasının önüne geçer. Sandık, demokrasi dışı arayışların panzehiridir.

HEDEFTE TÜRKİYE VAR

Milletten yetki alamayanlar, farklı oyunlarla farklı tuzaklarla Türkiye'nin istikbaliyle, Türkiye'nin geleceğiyle oynamaya yeltenmesinler. 76 milyonu bu tuzağı görmeye, bu oyunu bozmaya davet ediyorum.

Şunu herkes bilsin hedef AK Parti değildir, hedef Türkiye'dir, hedef demokrasidir. Hedef milletin bizatihi kendisidir. Millet tek yürek halinde 76 milyon bir olarak, beraber olarak bu oyunun üzerine gitmeli, bu tuzağı alt üst etmelidir.

SEN SEÇİLMEDİN ATANDIN

Bana bir mektup geldi Mısır'dan. Konuşmalarımızı beğenmiyorlarmış, rahatsız oluyorlarmış. Hatta 'gerekirse telefonla da konuşabiliriz' diyorlar. Şimdi güler misin, ağlar mısın? Bir defa ben seninle (Baradey) nasıl konuşacağım? Sen seçilmiş değilsin. Sen darbe hükümeti tarafından veya darbe yönetimi tarafından atanmış birisisin. Ben Mısır'da Cumhurbaşkanı olarak Mursi'yi görüyorum.

DARBECİ BAKAN OLMUŞ

Ben bütün dünyaya, batıya sesleniyorum: Askeri darbeyi yapan kişi; yani Sisi, Milli Savunma Bakanı olmuş. Ve Milli Savunma Bakanı kendi getirdiği Cumhurbaşkanı'nın karşısında el pençe divan yemin ediyor. Böyle bir trajedi olabilir mi? Hangi demokraside öyle bir şey var?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber