Elektrik kesintileri için İpek Yolunu trafiğe kapattılar

MARDİN merkeze bağlı yaklaşık 10 köyün bulunduğu güzergahta elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren köylüler, tarihi İpek Yolu'nu yaklaşık 2 saat trafiğe kapattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrik kesintileri için İpek Yolunu trafiğe kapattılar

Sık sık elektrik kesintilerinin olduğu Mardin'de 10 köyde yaşayan köylüler bugün Mardin ile Nusaybin İlçesi arasındaki İpek Yolu'na trafiğe kapatarak, kesintileri protesto etti. Protestoculardan Ova Köyü'nde yaşayan İshak Babuş, yıllardan beri içme suyunun büyük sorun olduğunu ancak son zamanlarda su şebekesinin yapıldığını belirterek, "Su şebekesi yapıldı, ancak bu kez elektirikler kesiliyor, dalgalanmalar oluyor. Tek faz çalışan elektrikler evlerimizdeki beyaz eşyaların tümü arızalandı. Evimizde kullanacağımız beyaz eşya kalmadı. Bu Ramazan ayında buzdolabında sakladığımız bütün yiyecek ve gıdalarımız bozuldu. Defalarca yetkililere gittik ancak hiç bir zaman çözüm bulunamadı" dedi.

Siyasetçilerin sadece seçim dönemlerinde köylerine gelerek, 'şeref-namus' sözü verdiğini, Ankara'ya gittikten sonra da bu sözlerini unuttuklarını belirten Emin Alkan ise "Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. İllaki olay mı yaratmak lazım? İllaki yolu mu kapatmamız gerekiyor? Bizim kimliğimizde de TC yazıyor. Bize de yazık günah değil mi? 50 dereceye varan sıcaklarda, bu Ramazan ayında perişan olduk. Seçim dönemlerinde milletvekilleri köyümüze geldi. Bu sıkıntımızı anlattık. Bize, 'şeref-namus' sözü verdiler. Ama Ankara'ya gittikten sonra her şeyi unuttular" diye konuştu.

Köylülerin yaklaşık 2 saat yolun kapatmasına sinirlenen kamyon şoförleri de, "Yolu kapatacaklarına, önce kaçak elektrik kullanmayı bıraksınlar" diyerek köylülere tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber