İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Lisans Tamamlamada Bakanlık Ne Yapmaya Çalışıyor?

Milli Eğitim Bakanlığında, lisans tamamlama programının ne zaman düzenleneceği hala açıklığa kavuşturulamadı. Bakanlık 2002 yılında bir genelge yayımlamış ve lisans tamamlama isteğinde bulunan öğretmenlerin listesini il müdürlüklerinden talep etmişti. Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı 30/01/2006 tarihinde bu genelgenin bir benzerini daha yayımlayarak zaten elinde olan öğretmen listesini bir kez daha istemiştir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Şubat 2006 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19.12.2004 tarihinde "Lisans Tamamlama Programları Çalışmaları Ne Zaman Sonlandırılacak?" başlığı ile şu değerlendirmeyiğ yapmıştık: "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda görevli öğretmenlerin, öğrenim durumlarındaki farklılıkların ortadan kaldırılması amacıyla çeşitli branşlarda 2+2, 3+1 lisans tamamlama programları düzenlenmiştir. Ancak, söz konusu programlara katılamayan emsal durumdaki öğretmenlerin de aynı imkândan yararlanabilmeleri için, 2002 yılında "lisans tamamlama programlarının düzenleneceğinin planlandığı" Bakanlıkça açıklanmıştır. Daha sonra da, 2004 yılında, çalışmaların devam ettiği Bakanlık internet sitesinde açıklanmıştır. İki yıl geçmesine rağmen çalışamalar hala sonuçlanmamıştır. MEB'deki bürokrasinin hızlanmasının zamanı gelmedi mi hala?"

Aradan bir yılı aşkın zaman geçti. Bürokrasi hala hız alamadı. Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı, lisans tamamlama isteyen öğretmenlerin zaten 2002 yılındaki genelge ile başvurmuş olmasına ve beklemesine rağmen, 4 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapmadığı gibi aşağıdaki genelge ile yeniden isim listeleri istemiştir. nmektedir. Aşağıda yer alan genelgenin ilgisinde yer alan ?d) Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği?nin neyi ifade ettiğini, bu yönetmeliğin lisans tamamlama ile ilgisinin ne olduğunun ise birileri tarafından bu Daire Başkanlığına sorulması gerekmektedir.

İŞTE YENİ GENELGE

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hizmet içi Eğitim Dairesi Başkanlığı


SAYI : B.08.0.HED.0.25.07.00-505/ 261 30.01.2006
KONU : 2+2, 3+1 Lisans Tamamlama Programına Katılmak İsteyenler

İLGİ : a) 1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu
b) 2747 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu
c) Millî Eğitim Şûra Kararları
d) Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli personelin;

a) Öğrenim durumlarındaki farklılıkların ortadan kaldırılması,
b) Eğitim ? öğretimdeki kalitenin yükseltilmesi,
c) Öğretmen yeterlilik ve verimliliklerin arttırılması,
d) Rehberlik ve denetim hizmetlerinin daha etkin ve istenilen nitelikte yürütülebilmesi amacıyla, 2+2, 3+1 Lisans Tamamlama Programları düzenlenmesi yönünde, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ile yapılan görüşmeler sonucunda ön mutabakat sağlanmıştır.

Yeterli sayıya ulaşılacak branşlarda düzenlenmesi planlanan ve her türlü masrafı eğitime katılacaklar tarafından karşılanacak söz konusu programlar için yürütülecek çalışmalarda esas olmak üzere, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli, 2 ve 3 yıllık yüksek okul /ön lisans / eğitim enstitüsü mezunu olup bu programlara katılmak isteyen personelin bilinmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Açılması muhtemel programlara, halen Bakanlığımız resmî okul ve kurumlarında Eğitim-Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapan ya da bu sınıfta görevli iken Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçen personel alınacaktır.

Konu, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli tüm personele imza karşılığı duyurularak programa katılmak isteyen personele Ek-1 Ön Başvuru / Bilgi Formları doldurturulacak ve Birimlerde / İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde toplanacaktır.

Toplanan bu Formlardaki bilgiler, Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığınca e-posta ile gönderilecek Excel dosyasına işlendikten sonra işlenen söz konusu bilgileri içeren Excel listeleri, [email protected] adresine e-posta ile (form asılları da 2 ve 3 yıllıklar ayrı ayrı olmak üzere branşlara göre tasnif edilerek ayrıca posta yoluyla) en geç 28 Şubat 2006 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlığımız Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

İMZA
Prof. Dr. Necat BİRİNCİ
Bakan a.
Müsteşar

2002 yılındaki genelgeyi görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber