Bilkent'te derste 'Kürdistan Haritası' kavgası

Haber Giriş : 07 Şubat 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkent Üniversitesi'nde ders veren Alman hoca Prof. Dr. Diemut Majer'ın Türkiye'nin bir bölümünü Kürdistan olarak göstermesi öğrenciler arasında tepkiye sebep oldu

Dersi alan ikinci sınıf öğrencilerinin itirazı üzerine Prof. Dr. Diemut Majer, Almanya'da Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin Kürdistan toprağı olarak görüldüğünü açıkladı. Öğrencilerin dersi boykot etmesi üzerine Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tan olaya müdahale ederek öğrencileri sakinleştirdi.

Bilkent Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan başkanlığında bir tahkikat komisyonu oluşturarak olayla ilgili soruşturma başlattı.

İddialara göre ?devlet teorisi' dersinde Avrupa'nın tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Majer, Türkiye haritasında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Kürdistan olarak tanımladı. Bunun üzerine öğrenciler olaya karşı çıkarak haritanın tahtadan indirilmesini istedi. Öğrencilerin tepkisine rağmen haritayı kaldırmayacağını belirten Prof. Dr. Diemut Majer, Almanya'da bu bölgenin Kürdistan olarak kabul edildiğini söyledi.

Majer, olaydan sonraki derslerinde söz konusu haritayı bir daha kullanmadı. Prof. Dr. Diemut Majer, Bilkent Üniversitesi'nde dönemin başından itibaren Avrupa hukuku, kamu ve idare hukuku, Avrupa Birliği hukuku ve çevre hukuku konularında ders veriyordu. Bilkent Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci ise arkadaşlarını bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Yapılanları bir saygısızlık olarak değerlendiren öğrenciler, okul yönetiminin gerekeni yapacağına inandıklarını söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber