Gençlerden biri yürüyüşü bıraktı

Antalya'dan Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaklaşık 1200 kilometrelik 'Adalet Yürüyüşü'ne başlayan 4 gençten birinin ayağında Burdur'da ödem oluşunca yürüyüş, 3 kişi ile devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Temmuz 2013 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlerden biri yürüyüşü bıraktı

Antalya'dan Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaklaşık 1200 kilometrelik 'Adalet Yürüyüşü'ne başlayan 4 gençten birinin ayağında Burdur'da ödem oluşunca yürüyüş, 3 kişi ile devam ediyor. Cuma gecesi Antalya'dan yola çıkan Kadir Canbek, Batuhan Yücel, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş adlı gençlerden Batuhan Yücel'in ayağında ödem oluşması sonucu yürüyüşü Burdur'da bıraktı. Arkadaşları, Yücel'in ayağının iyileşmesi halinde yeniden aralarına katılabileceğini söyledi.

Yola devam eden yürüyüşçülerden Ulaş Çakar yaptığı açıklamada, dünyanın her yerindeki adaletsizliğe karşı yürüdüklerini söyledi. Çakar, İşlemeyen adaletin hızlandırılması için bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Eskişehir'e karanfil bırakacağız, Ankara'ya karanfil bırakacağız. Ardından İstanbul'a gideceğiz. Bu yürüyüş, dünyadaki bütün ezilen insanlar için. Polis şiddetine maruz kalanlar için, Cumartesi anneleri için, Roboski'de öldürülenler için dedi. Çakar, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

Canberk Apiş de adaletin işlememesine tepki olarak yürüdüklerine dikkati çekerek, Darbe anayasasının bile bize verdiği anayasal hakları kullanmamıza engel olan devletin yeni anayasa çalışmalarına da güvenmiyoruz diye konuştu. Geceyi Burdur'da geçirdikten sonra yürüyüşlerine devam edecek olan gençler, hedeflerinin günde en az 50 kilometre yürümek olduğunu söyledi. Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden, yaralanan ve şiddete maruz kalanlar için Antalya'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlatan 4 kişi, 18 Temmuz Perşembe gecesi saat 24.00'de Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber