Unakıtan'dan savunma...

Haber Giriş : 07 Şubat 2006 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"VİLLAYI YAPTIĞIMDA, BU BÖLGE SİT ALANI DEĞİLDİ"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Üsküdar'daki villasının 1983 yılında yapıldığını, o dönemde bu bölgenin SİT alanı olmadığını belirterek, kendisini savundu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Üsküdar'daki villasının 1983 yılında yapıldığını, o dönemde bu bölgenin SİT alanı olmadığını belirterek, "Ruhsatlı yapılmıştı. Daha sonra SİT alanı oldu. İstanbul'un yüzde 80'i bu durumda. Benim gibi daha başkaları da var" dedi.

Unakıtan, oğlunun mısır ticaretiyle uğraşmasını da savunarak, "Çocuklarım 1999 yılında ticarete başladı. Benim de bu işlerle hiçbir ilgim yok. Ben Bakan olunca ticarete ara mı verselerdi? Benim oğlum 33 yaşında ne yapsın, ticaretle uğraşmasın mı?" tepkisini gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Bakan Unakıtan'a sahip çıkarak, CHP'nin verdiği gensoru önergesine karşı milletvekillerini tek vücut hareket etmeye çağırdı. Erdoğan, "Muhalefet içimizde gedik açmaya çalışıyor, onlara fırsat vermeyelim" diye konuştu.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hakkındaki iddialara cevap verdi. İstanbul'daki villasıyla ilgili tartışmalara değinen Unakıtan, villasının 1983 yılında yapıldığını ancak o dönemde bu bölgenin SİT alanı olmadığını vurguladı. Villanın yapıldığı tarihte ruhsatlı olduğunu hatırlatan Unakıtan, "Bul bölge daha sonra SİT alanı oldu. İstanbul'un yüzde 80'u bu durumda. Benim gibi daha başkaları da var" dedi. Mısır ticaretiyle uğraşan işadamı oğluna yönelik eleştirileri de cevaplayan Bakan Unakıtan, "Çocuklarım 1999 yılında ticarete başladı. O zaman ben bakan değildim. Benim de bu işlerle hiçbir ilgim yok. Ben bakan olunca ticarete ara mı verselerdi? Devam eden işleri var. Benim çocuğum 33 yaşında ne yapsın, ticaretle uğraşmasın mı?" savunmasını yaptı. Unakıtan, CHP'lilerin "Bu adama Hazine teslim edilmez" yönündeki eleştirilerine de tepki göstererek, "Aslında bunlara teslim edilmez. Çünkü onlar zamanında Hazine'nin durumu neydi, bizim zamanımızda ne oldu. Herkes biliyor" dedi. CHP'nin hakkında verdiği gensoru önergesine de değinen Unakıtan, Galataport ihalesinde şeffaf bir süreç izlendiğini vurguladı. Bütün süreçlerde hukuka uyulduğunu ve şeffaflık ilkesinin dikkate alındığını dile getiren Bakan Unakıtan, hiçbir şekilde sürece müdahale etmediklerini söyledi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna işaret eden Unakıtan, ihaleyle ilgili bir sorun çıktığı için iptal edildiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan da grup toplantısının basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmada, Unakıtan'a sahip çıktı. CHP'nin gensoru önergesine karşı tüm AK Parti Grubunu birlik ve beraberlik içinde olmaya davet eden Erdoğan, "İçimizden bir şey koparmak istiyorlar. Gedik açmak istiyorlar. Muhalefete bu fırsat verilmemeli. Sayın bakanımıza sahip çıkın. CHP'nin oyununa gelmeyin. Tek yumruk, tek vücut halinde hareket edin" çağrısını yaptı.

Erdoğan, CHP'nin sürekli bir Bakan'ın değiştirilmesi için baskı yapmaya çalıştığına da dikkati çekerek, "CHP'nin 'Şu Bakanı al, bu Bakanı al' şeklinde bir inisiyatifi olamaz" tepkisini gösterdi. Erdoğan toplantıda milletvekillerine, Genel Kurul ve parti çalışmalarına katılım konusunda uyarılarda da bulundu. Milletvekillerine, "Çalışmalara devamlı ve düzenli bir şekilde katılın" diyen Başbakan Erdoğan, Genel Kurul saatlerinde komisyon toplantıları yapılmamasının da talimatını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber