Hasta yakınlarının dövdüğü doktor da eşini dövmüş

ADANA'da, görev yaptığı Devlet Hastanesi'nin acil servisinde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. T.M.'nin, bu olaydan 5 ay önce, kendisi gibi doktor olan eşi Leyla M.'ye şiddet uyguladığı ve 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasta yakınlarının dövdüğü doktor da eşini dövmüş

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Adana Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde görevli Dr. T.M., 10 Haziran 2013'de trafik kazasında yaralanıp hastaneye kaldırılan 74 yaşındaki Salih T.'un yakınlarının saldırısına uğradı. İddiaya göre, hastanın Göğüs Cerrahi Uzmanı bulunan başka bir hastaneye sevk edilmesine rağmen bekledikleri ambulansın geç gelmesine öfkelenen Salih T. yakınları, Dr. T.M.'ye tekme tokat saldırdı. Saldırganların elinden kurtarılan Dr. M. özel bir hastaneye kaldırıldı. Yırtılan doktor gömleğini gösteren Dr. M. olay anını şöyle anlattı:

"Olaya neden olan hastaya diğer arkadaşım bakmış ve Adana Numune Hastanesi'ne sevk etmiş. Ancak hasta yakınları benim yanıma gelip, 'Bizim hastamız neyi bekliyor?' dedi. Ben, 'Bilmiyorum doktorunuza sorun' dedim. Bu kez, 'Ambulans ne zaman gelecek, öldükten sonra mı gelecek?' dediler. Daha sonra 'Koca hastanede, bir tane mi ambulans var?' diye tepki gösterdiler. 'Benimle ilgisi yok' dedikçe ısrar ettiler. Ben de 'Size ikinci ambulans temin edemem. Bunu başhekime söyleyeceksiniz. Olmadı, valiye söyleyeceksiniz. Hatta Sağlık Bakanı'na ve Başbakan'a söyleyeceksiniz. Devlet Hastanesi'nde neden bir ambulans var? Neden ikinci bir ambulans yok diyeceksiniz?' dedim. Bana dönüp, 'Biz şimdi Tayyip'i mi arayacağız' diyerek saldırdılar."

EŞE KARŞI DAYAK VE HAKARET

Dr. T. M.'nin dövüllmesiyle ilgili soruşturma devam ederken, kendisinin de bu olaydan 5 ay önce kendisi gibi doktor olan eşi Leyla M.'ye şiddet uygulayıp, hakaret ettiği ortaya çıktı. İddiaya göre Dr. Leyla M., eşi eve gelmediği gibi cep telefonu da kapalı olunca kayınvalidesini aradı. Evine gelen T. de "Neden annemi arıyorsun? Fahişe, kaltak, o.... " diye hakaret ederek eşini dövdü.

Dr. Leyla M.'nin şikayeti üzerine eşi Dr. T. M.'ye bir ay süreyle evden uzaklaştırma cezası verilirken, hakkında 'eşe karşı kasten yaralama, hakaret' suçlarından 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 6'ıncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Dr. Leyla M. olay anında ikisinin de alkollü olduğunu söyleyerek şikayetinden vazgeçti. Dr. T. M. ise suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme hakimi, Dr. T. M.'yi eşine karşı yaralama suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da, pişman olması ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hakaret suçundan da eşi şikayetten vazgeçtiği için, davanın düşürülmesine karar verildi.

GÖREVİ İHMALDEN DE CEZA ALMIŞ

Ayrıca Dr. T. M. hakkında, 2010 yılında görev yaptığı hastanenin acil servisine kaldırılan bir hastanın, sevk edildiği başka bir hastanede ölmesi sonucu hakkında açılan 'görevi ihmal' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği anlaşıldı.

Dr. T. M., eşine karşı şiddet suçundan aldığı ceza Yargıtay tarafından onanırsa, 'görevi ihmal' suçundan aldığı ceza da açıklanacak ve cezaevine girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber