Sigara izmariti 3 hektar ormanı yaktı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde çıkan orman yangınında 3 hektar kızılçam ormanı kül oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2013 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sigara izmariti 3 hektar ormanı yaktı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde çıkan orman yangınında 3 hektar kızılçam ormanı kül oldu. Yangının bir vatandaşın sigara izmaritini ormana atmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 12.30 sıralarında Aşağı Yakacık Köyü ile İzmir'in Kiraz ilçesi Umurlu köyü sınırlarında orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa zamanda büyüyen yangına Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ve İzmir Bölge Müdürlüğünden 2 amfibi uçak, 2 helikopter, 3 su tankeri, 3 arazöz, 3 yer ekibi ve orman işçileri müdahale etti. Yangın bir saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, yaptığı açıklamada, "Dikkatsiz bir vatandaşın yoldan geçerken atmış olduğu sigara izmaritinden çıktığını sandığımız yangında 3 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Ekiplerimizin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise tamamlandı. İhmal ve dikkatsizlikten kaynaklanan bu tür yangınların önüne geçebilmek için vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Yanan sadece ormanlarımız değil akciğerlerimiz ve milli servetimizdir" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber