Eş durumu özründe tercih sorunu çözümlenmelidir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin illerarası eş durumu özründe (büyük şehirler hariç ) önceki kılavuzlara göre; öğretmen öncelikle eşinin bulunduğu ilin ilçesini tercih etmek zorundadır.

Tercih edeceği okul yoksa ya da tercih edeceği okulların hepsini yazdıktan sonra ildeki herhangi bir okula atanmak istiyorum seçeneğini işaretlemek zorundadır.

Aslında öğretmenler eşlerinin bulunduğu ilçeye sınır olan ilçeleri de tercih edebilmeli yoksa herhangi bir yere atanmak istiyorum seçeneğini işaretleyerek çok uzak bir yere atanıp eşler birbirinden uzaklaşmakta.

Örneğin; Trabzon ilinin doğusundaki Hayrat ilçesinde eşi olan bir öğretmen Hayrat'taki okulları yazdıktan sonra herhangi bir yere atanmak istiyorum seçeneğinden önce Hayrat ilçesine komşu olan Of, Dernekpazarı, Çaykara ilçelerindeki açık okulları da tercih edebilmelidir.

Aynı şekilde Trabzon'un en batısındaki Şalpazarı ilçesinde görev yapan bir öğretmenin eşi Şalpazarı'ndaki okulları tercih ettikten sonra herhangi bir yere atanmak istiyorum seçeneğinden önce Şalpazarı'na komşu olan Beşikdüzü ve Tonya'daki okulları da tercih edebilmelidir.

Aksi halde Trabzon'un en doğusundaki Hayrat İlçesine eş özründen tayin isteyen öğretmen Hayrat'taki okulları tercih ettikten sonra “Herhangi bir yere atanmak istiyorum” seçeneğini seçerek Trabzon'un en batısındaki Şalpazarı İlçesine yakın ilçelere, Şalpazarı ilçesinde eşi olan öğretmen ise en doğudaki Hayrat ilçesine yakın ilçelere atanıyor. Böylece her iki öğretmenin sorunu çözülememiş oluyor.

Bir memurlar.net üyesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber