EGM'den araç muayeneleriyle ilgili açıklama

Araç Muayeneleriyle İlgili Basın Açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM'den araç muayeneleriyle ilgili açıklama
*5 araçtan 1'inin frenleri bozuk/ Video

Bazı basın organlarında, “Trafikteki araçların %32,8'inin ağır kusurlu sayılarak muayeneden geçemediği, TÜVTÜRK'ün araç bağlama yetkisi olmadığı için ağır kusurlu araçların tekrar trafiğe çıktığı”şeklinde haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Zorunlu araç muayenesine tabi tutulan araçların %32,8' i, ağır kusur veya emniyetsiz raporu verilerek ilk muayeneden geçememektedir. Ancak, bu oranın büyük bir kısmını ağır kusur kapsamında bulunan “ şase numarasının ruhsata 17 karakter yazılmaması” konusu oluşturmaktadır. Yine mevzuata göre, teknik açıdan tamire ihtiyaç duyulacak derecede kusuru olan araçlara “Ağır Kusurlu” raporu; can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlikeli olacak derecede kusuru olan araçlara ise “Emniyetsiz” raporu verilmektedir. Emniyetsiz ve ağır kusurlu araçların %98'i bir ay içerisinde tamiri yaptırılarak veya eksiklikleri giderilerek muayeneden geçmektedirler.

EGM Trafik birimleri tarafından yapılan denetimlerde, her aracın muayenesi kontrol edilmektedir. Bu kapsamda, 2012 yılında 650 bin ve 2013 yılının ilk 6 ayında ise, 336 bin araca geçerli muayenesinin bulunmamasından dolayı cezai işlem uygulanmıştır.

Kamuoyunu saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber