6 belediyenin mezbahası kapatıldı

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yumurtalık, Kozan, Ceyhan, Karaisalı, Akçatekir ve Pozantı belediyelerine ait mezbahaların faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 belediyenin mezbahası kapatıldı

Belediye başkanlıklarına gönderileni yazıda, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine ait Yönetmeliğine göre, çalışma izin belgesi, çalışma izni ve gıda sicili belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge alarak faaliyet gösteren onaya tabi gıda işletmelerinin, 31.12.2012 tarihine kadar onay belgesi veya modernizasyon planlarına ait işletme başvurusu dosyasının olmaması nedeniyle belediyeye ait mezbahaların faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Haümit Aygül, gönderdiği yazıda, işletmelerin faaliyetine devam etmesi durumunda yasal işlemin yapılacağını açıkladı.

Karaisalı Belediye Başkan Vekili Ahmet Mahmut Şekerci, gelen bu yazı üzerine mezbahayı kapattıklarını söyledi.

Karaisalı'da kasaplık yapan Orhan Adıgüzel adlı esnaf ise, verilen kapatma kararının kendilerini zora soktuğunu, Karaisalı'da et tüketen vatandaşların Adana'dan gelen etleri almak istemediklerini belirterek, "Bu olay hem et tüketiminin azalmasına yol açtığı gibi hem de bizlere ek bir taşıma maliyeti getirmiştir. Bu kararın ilgili müdürlük tarafından yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber