Eşini öldürmekten yargılanan sanık: Korkutmak istedim

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde geçen Şubat ayında 21 yaşındaki eşi Damla Ay'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 23 yaşındaki Barış Ay, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşini öldürmekten yargılanan sanık: Korkutmak istedim

Sanık Barış Ay, savunmasında eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini belirterek, "Konuşmak için annesinin evine gittim. Bana hakaret edince korkutmak için yere doğru ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu" dedi.

İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan 1 çocuk annesi Damla Ay, geçen Şubat ayında kendisini döven eşi Barış Ay'ı polise şikayet etti. Gözaltına alınan ve nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Barış Ay'a 2 ay eve yaklaşmama cezası verildi. Bunun üzerine genç kadın, evde yalnız kalmaktan korktuğu için 3 yaşındaki çocuğunu alıp Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi'nde oturan annesi 43 yaşındaki Nuran Güler'in yanına yerleşti. Barış Ay, kayınvalidesinin evine giderek eşini dışarı çağırdı. Bir süre eşini geri dönmesi için ikna etmeye çalıştı ancak iddiaya göre olumsuz yanıt alınca, ruhsatsız tabancasını çıkartıp Damla Ay'a binanın girişinde 8 el ateş etti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan genç kadın, kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne öldü, Barış Ay da tutuklandı. Çiftin kızları Elanur ise olayın ardından babasının ailesinin yanında kaldı.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Barış Ay'ın yargılanmasına başlandı. Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık ile kayınvalidesi Nuran Güler ve baldızları katıldı. Sanık Barış Ay, savunmasında eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini belirterek, telefonunda işyerinde bir erkekten gelen mesajlar gördüğünü öne sürdü. Daha sonra eşinin kendisini darp ettiği iddiasıyla polise şikayette bulunması üzerine hakkında 'eve yaklaşmama' kararı verildiğini anlatan sanık Ay, "Bir ay süreyle eşime yaklaşmadım. Karakola başvurmadan önce kayınvalidemin birlikte yaşadığı kişi beni arayarak Damla'yı benim yanımdan alacaklarını söyledi. Kayınvalidem de aynı şeyi söyledi. Uzaklaştırma kararından sonra bir ay süre ile sürekli eşim ile görüşmek için telefon ettim ama telefonlarıma cevap vermedi" dedi.

YERE DOĞRU ATEŞ ETTİM

Eşinin üvey babasının kendisini tehdit ettiği için kendisini koruma amaçlı 900 liraya tabanca aldığını söyleyen tutuklu sanık Barış Ay, "Olay günü arkadaşımla birlikte düğüne gidecektim. Ancak arkadaşım eşimi başkalarıyla gördüğünü söyleyince vazgeçip kayınvalidemin evine gittim. Kayınvalideme Damla ile konuşmak istediğimi söyledim, beni tersledi. Tartışmamız sırasında Damla ve baldızım geldi. Damla ile aramızdaki problemleri yaklaşık 10 dakika kadar karşılıklı konuştuk. Bana hakaret etmeye başladı. Benimle artık yaşamak istemediğini söyledi. Bunun üzerine ben aramızda 1-1,5 metre vardı yere doğru 4-5 el ateş ettim. Kesinlikle Damla'nın vücudunu hedef almadım. Korkutmak için attım. Ona isabet eden mermiler yerden seken mermilerdendi. Yaraların nasıl olduğunu bilmiyorum. Olay yerine giderken eşimi vurma niyeti ile gitmemiştim" dedi.

Damla Ay'ın annesi 43 yaşındaki Nuran Güler ise mahkemede, "Barış Ay yalan konuşuyor. Kızımı öldürmeyi planlayıp evimin önüne geldi" dedi. Mahkeme, telefon kayıtlarının bilirkişi incelemesine alınması kararı vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber