MSB'de Teknik Personel Olmanın Zorluğu

Forumdan esinlenerek kullanmış olduğumuz "MSB'de Teknik Personel Olmanın Zorluğu" başlığı, forumda "MSB'de Teknik Personel Kıyımı" olarak yer almaktadır. Bu haber de, MSB'de çalışan personelin sorunlarını, ilgililere iletmek amacıyla hazırlanmıştır. Peki bu başlık neden kullanıldı? Forumda yazılanlara göre Diyarbakır'da, Milli Savunma Bakanlığında çalışan mühendisler, nizamiye kapısında gelenlere giriş kartı vermek, cep telefonlarını almak vb işlerle görevlendirilmiştir. İşte Milli Savunma Bakanlığında yaşanan bir olay...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Şubat 2006 05:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AŞAĞIDAKİ YAZI 7 OCAK'TA FORUM'UM TEKNİK HİZMET SINIFI BÖLÜMÜNE YAZILMIŞTIR

"Bu Haberi Yeni Memur alımında tercihte bulunacak teknik arkadaşların bilgilendirilmesi amacıyla yolluyorum.

Geçen hafta meslektaşım olan bir arkadaşımı ziyaret amacıyla Milli Savunma Bakanlığı Diyarbakır İnşaat Emlak Başkanlığına gittim. Arkadaşımı nizamiyede duruyor gördüm,beni karşılamak için nizamiyeye kadar geldiğini düşünüyordum ki, arkadaşım çalışma ofisine çıkmamızı teklif etmediği gibi, ziyaret ve iş amacıyla kuruma gelenlere giriş kartı veriyor cep telefonlarını alıyor giriş kayıtlarını yapıyordu. Anlam veremediğim bu durumu sorduğumda MSB'nin yaklaşık 20 gün önce sivil mühendis teknik personele dönüşümlü olarak nizamiyede bahsettiğim görevleri yapmak için yazılı emir verildiğini belirtti.

SONUÇ:

1) Arkadaşım nizamiyede görevliyken kendisini ziyaret etmiş olmamdan rahatsız olmuştu. çünkü yaptığı iş bir teknik personelin yapacağı iş değildi

2)böyle bir görevlendirmeye neden gidildiğini sorduğumda,kendisinin de anlamsız bulduğunu, böyle bir görevlendirmeyle kişiliksizleştirilip silikleştirilmek istendiklerini böylelikle yapmış oldukları kontrollük işlerinde kendilerinin üzerinde daha rahat bir baskı unsuru kurabilmek ve başka küçük düşürücü amaçlarla yapılmış olabileceğini belirtti.

3) Ülkemizdeki büyük vasıflı eleman işsizliği varken, teknik personel arkadaşların MSB yi tercih etmeden önce maruz kalacakları uygulamayı ve özlük haklarını iyice araştırmalarını hatta imkanı olanları nizamiyedeki teknik personeli ziyaret ederek ruh hallerini yakından görmelerini önemle tavsiye ederim saygılarımla Herkesin onurlu ve onuruyla çalışabileceği bir iş bulması ümidiyle. "

Bu yazı şuan 20 bin kez okunmuş olup, 76 cevap yazılmıştır. Bu yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber