Mecliste polise tarikat suçlaması

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullanılamayan taşıt, silah, mühimmat, makine ve teçhizatın satışını öngören yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri, "emniyette tarikat" iddiasına sahne oldu.

Mafya gruplarının 23 bin silahlı adamı olduğu yolundaki açıklamaları anımsatan CHP Milletvekili Hakkı Ülkü, "Bir mafya ordusu kurulmuş. Döviz büroları bile var. Bürokrasiyle içli dışlılar. Polisin içi, bu ülkede kaçakçılara ve cinayet şebekesine pasaport veren emniyet mensuplarının olduğunu da gösterdiği için üzüntü verici. Bazıları da tarikatlarla ilişkili; hatta, Amerika'daki vaize kadar uzanıyor bu tarikat ilişkileri" dedi. İzmir'de sekiz gündür emniyet müdürü olmadığını belirten Ülkü, bu nedenle suçun arttığını da savundu.

ANAP Milletvekili Süleyman Sarıbaş ise "Bu yasa ile Kemal ağabeyin boynuna ciğer asıyoruz" diye konuştu. ANAP'lı Muzaffer Kurtulmuşoğlu da "Kızılay'ın göbeğinde, 15 yaşında olduğu tahmin edilen 4 kişi devlet eski bakanı Sayın Hasan Gemici'nin çantasını omzundan kapıp kaçmaya çalışmıştır" dedi.

Trabzon'a özel önem
Trabzon'da milli futbolculara yönelik silahlı saldırıdan kısa süre sonra zanlıların yakalandığını, bir din adamına yönelik saldırıdan sonra 30 saat içinde zanlının tabancasıyla birlikte ele geçirildiğini anlatan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Trabzon'a önem veriyoruz" dedi. Yasanın, satışlardan elde edilecek gelirin emniyete aktarılması için getirildiğini bildiren Aksu, "Küçük tarla, metruk bina ve şehir dışlarındaki arazilerin" satılacağını kaydetti. Tartışmaların ardından yasa kabul edildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber