Tüm Sağlık-Sen, 2 bayram için 1 maaş ikaramiye istedi

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini istediklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüm Sağlık-Sen, 2 bayram için 1 maaş ikaramiye istedi

Erözgün, yaptığı açıklamada, Ramazan ve Kurban Bayramlarında sağlık çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesi, sabit ve dar gelirli çalışanların da huzur içinde bir bayram geçirmeleri için öncelikli bir talep olduğunu ifade etti.

Bayram ikramiyesi isteklerini, bu kez Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan talep ettiklerine dikkati çeken Erözgün, şunları kaydetti:

"Genel bütçeye yük olmadan döner sermaye ödemelerinden, sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz. Sayın Bakan arzu ederse hiçbir yasal değişikliğe hiçbir düzenlemeye gerek kalmadan bir genelge ile döner sermaye ödemelerinden bayramlarda sağlık çalışanlarına, ikramiye şeklinde bir ödeme yapılması için verecekleri yazılı bir talimat tüm sağlık çalışanlarına gerçek bir bayram yaşatacaktır. Ne Maliye Bakanlığının iznine ne bir yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunmamaktadır. Döner sermaye yönetmeliğinde bile bir değişiklik gerektirmeden bir genelge ile sağlık çalışanlarının bayram ikramiyesi çözülebilir."

-Türk Diyanet Vakıf-Sen

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için 12 yıldır mücadele ettiklerini dile getirdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen'in Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü, milli ve manevi değerlerden asla taviz vermeden, uzlaşmacı, görüşmeden yana ancak hak mücadelesinde gerekli tavrı gösteren bir anlayışın sahibi olduğuna dikkat çeken Ünal, sendikal faaliyetleri hizmette yarış olarak gördüklerini, güzelin, iyinin ve paylaşmanın hakim olması için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

-Demokratik Eğitimciler Sendikası

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Düzce İl Başkanı Enver Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yaptığı değişikliği küçük de olsa demokratik bir adım olarak gördüklerini belirtti.

Şahin, “Eğitim alanındaki demokratik adımların seri bir şekilde devamının gelmesini ve öğretmenlere kıyafet özgürlüğünün tanınmasını istiyoruz” dedi.

MEB'in yaptığı yönetmelik değişikliğiyle tüm özel ve devlet okullarındaki öğrencilerin tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacağını söyleyen Şahin, “Okul yönetimi ve okul-aile birliği velilerin yüzde 50'sinden fazlasının onayıyla okul kıyafetini belirleyecek. Önceki yönetmelikte velilerin en az yüzde 60'ının isteğiyle, özel okul ve kolejlerdeki öğrencilerin kıyafetleri belirleniyordu. Milli Eğitim Bakanımızı Sayın Nabi Avcı, önlük, forma yahut serbest kıyafet uygulamasını zorunlu tutmayarak özgürlükçü ve demokratik bir yönetmelik çıkarmıştır. Eğitimde demokratik uygulamaların artmasın bekliyoruz” dedi.

-Büro Memur-Sen

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda bulunan 45 kurumdaki memurları temsilen bu yıl ilk defa toplu sözleşme masasına oturacaklarını bildirdi.

Taleplerini kazanıma çevirmek için var gücüyle mücadele edeceklerini vurgulayan Yazgan, hizmet kolundaki 10'u bakanlık olmak üzere toplam 45 kurumda çalışan yaklaşık 210 bin memuru, toplu sözleşme masasında temsil edecek Büro Memur-Sen'in taleplerini belirlediklerini ve Devlet Personel Başkanlığı'na ilettiklerini belirtti.

Yazgan, talepleriyle ilgili raporda toplam 77 maddenin yer aldığını ifade ederek, "Taleplerimizde, 4/C'lilerin ve yurt dışında görev yapan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, şeflerin ücretinin arttırılması, adalet hizmetleri sınıfının oluşturulması, mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığındaki rotasyonun 3 bölgeye düşürülmesi gibi toplam 77 madde yer aldı. Elde edeceğimiz kazanımlarla Ramazan Bayramının ardından ikinci bir bayram yaşamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber