Bakan Kılıç: Mardin'e 130 milyon liralık tesis yapılıyor

MARDİN'de incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sportif anlamda büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmalarımız devam ediyor, toplam 130 milyon lira değerindeki bu yatırımların Mardin'deki sosyal ve sportif yaşama önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Kılıç: Mardin'e 130 milyon liralık tesis yapılıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlığıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin'de çocuklar tarafından havaalanında folklor gösterileri ve 'Mardin'e hoş geldiniz Suat Abi' sloganlarıyla karşılandı. Bakan Kılıç, daha sonra gittiği Mardin Gençlik Merkezi'nde gençler tarafından 'Mardin 2020 İstanbul Olimpiyatlarını destekliyor' sloganından oldukça memnun kalan Bakan Kılıç, "Bugün Mardin'deyiz ve Mardinlilerin 2020 İstanbul Olimpiyatları için duydukları heyecanı memnuniyetle gözlemliyoruz" dedi.

Bakan Kılıç, kendisini bekleyen gençlerin bakanlık bünyesinde antrenör alımı konusunda sayının arttırılması yönündeki ısrarlı talepleriyle karşılaştı. Antrenör Murat Söğüt, Bakan Kılıç'dan 2013 yılında bakanlık bünyesine yeni antrenör alımının yapılıp yapılmayacağını sorunca, gerekli alımın yapıldığı yanıtını aldı. Söğüt, "Sayın Bakanım arkadaşlarımız çok mağdur. Lütfen yeni alımlar yapın" demesi üzerine Bakan Kılıç, "Bizden daha fazla antrenör alımı yapan olmadı. Bakanlığa sadece antrenör almakla iş bitmiyor ki, bakanlığın mimar ihtiyacı var, mühendis ihtiyacı var, psikolog ihtiyacı var sadece antrenör almakla iş bitmiyor. 2014 için kadro oluşturmaya çalışıyoruz. KPSS sonuçlarını göre antrenör alımımızı sürdüreceğiz. 2013'te aldık, 2014'te de alımlarımız sürecek siz yeter ki, siz biraz daha gayretle çalışın" dedi. Söğüt'ün ısrarlı soruları üzerine gülen Bakan Kılıç, "Oğlum gazete için röportaj mı yapıyoruz. Yeter" demesi üzerine Söğüt, arkadaşları adına teşekkür etti.

MARDİN'E 130 MİLYONLUK TESİS YATIRIMI YAPILIYOR

Bakan Kılıç, gençlik merkezi önünde toplanan kalabalığı yönelik yaptığı konuşmada, "Mardin'de, Mardinli gençlerin, Mardin 2020 İstanbul Olimpiyatlarını destekliyor sloganlarıyla karşılandık. Bu işte Türkiye'nin büyüyen ve gelişen vizyonunu ortaya koyuyor. Biz Ankara'dan baktığımızda buradaki eksiklikleri gözlemleyebiliyoruz. Sizin de buradan baktığınızda burada büyüyen ve gelişen eserleri görmenizi ve sahip çıkmanızı istiyoruz. Mardin'de 500 kişi kapasiteli yarı olimpik bir yüzme havuzu başta olmak üzere 2 bin kişi kapasiteli modern bir spor salonu, Mardin, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin'e gençlik merkezleri ve spor salonları yapıyoruz. Bu çalışmalarımız devam ediyor, toplam 130 milyon lira değerindeki bu yatırımların Mardin'deki sosyal ve sportif yaşama önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber