Dokuzsele Deresi için acele kamulaştırma kararı

Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde başarılı bir yol izleyen Uşak Belediyesi, kentsel dönüşüm alanında anlaşma sağlamayan hak sahipleri ile olan sorunu Bakanlar Kurulu'nun "Acele Kamulaştırma Kararı" ile çözmüştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dokuzsele Deresi için acele kamulaştırma kararı

Bu karar ile birlikte kentsel dönüşüm alanında kamulaştırmalar devam ederken, şehrin önemli projelerinden olan Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nde de "Acele Kamulaştırma Kararı" alındı. Resmi Gazete'de 2013/5054 sayısıyla yayınlanan Bakanlar Kurulu kararının ardından Kentsel Dönüşüm Projesi gibi bir süreç başlıyor. Buna göre anlaşma sağlamayan hak sahipleri anlaşma sağlamamaları durumunda Uşak Belediyesi'nin ilgili mahkemeye müracaatıyla belirlenecek bilirkişinin belirleyeceği bedel üzerinden kamulaştırma gerçekleşecek.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan Devlet Su İşleri ile ortaklaşa yürüttükleri projede belediyenin üzerine düşen çalışmaların hızlı bir şekilde yapıldığını belirtti. Uşak Belediyesi'nin dere üzerinde bulunan taşınmazların yıkımı sorumluluğunun bulunduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, " Proje kapsamında belediyemiz yıkım işini gerçekleştirecekti. Yıllarca üzeri kapalı bir şekilde bulunan derede gerçekleşecek yıkımların ardından üstü açılacak ve DSİ ıslahı gerçekleştirecekti. Biz yükümlülüğümüzde önemli bir mesafe kat ettik" dedi. Alınan kararın ardından belediyenin sorumluluğunun yerine gelmesinin daha da hızlanacağının altını çizen Erdoğan, kısa sürede yasal süreci başlatmak istediklerine dikkat çekti. Dere üzerinde 37 adet taşınmaz olduğunu bildiren Erdoğan, " Taşınmazlar ile ilgili olarak çeşitli sıkıntıların olması bizlerin sorumluluğumuz noktasında sıkıntıya düşmesine neden oluyordu. Bu taşınmazlar ile ilgili alınan karar yolumuzu açtı. İhale sürecinin yasal olarak sona ermesinin ardından DSİ'nin de ıslah işlemine başlayacağını biliyoruz" ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi'nin kentin menfaatine olan her projeyi önemsediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "İlimizde projelerimize yön vererek kentimizin daha da güzel bir hale gelmesi için var gücümüz ile çalışıyoruz. Ekiplerimiz kentin her noktasında hummalı bir çalışma içinde işlerini fedakarca yürütmektedir. Bu bağlamda kentimizin her noktası ayrı bir güzellikle gelişimini sürdürüyor. Belediyemiz kentimizin vitrin projelerinde de önemli bir çalışma içinde yer alıyor. Bu nedenle Kentsel Dönüşüm Projesi ve İsmetpaşa Caddesi Yenileme Projesi son hızı ile devam ediyor. İmajı yenilenen kentimizin daha da cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz. Projelerimizde bazen sıkıntılar ile karşılaşabiliyoruz. Bunun en yakın örneğini kentsel dönüşüm projesinde gördük. Kamulaştırma işlemlerini gerçekleştirirken sıkıntılar ve anlaşma sağlamayan hak sahipleri ile karşılaşmıştık. Bu süreci yaptığımız müracaat neticesinde Bakanlar Kurulu'nun aldığı 'Acele Kamulaştırma Kararı' ile çözmüştük. Yakın zamanda alınan karar istinaden açtığımız davaların neticeleri ortaya çıkmaya başladı. alanda kamulaştırmalar daha da hızlandı. Aynı şekilde kentimizin merkezinden geçen Dokuzele Deresi'nin ıslahı da bizler için önemli bir çalışmaydı. Konu ile ilgili olarak DSİ ile imzaladığımız protokole istinaden dere üstünde bulunan taşınmazların kamulaştırmasını gerçekleştirip yıkımını belediyemiz yapacaktı. DSİ ise derenin ıslahını gerçekleştirecekti. Biz kurum olarak hemen işlemlere başladık. Yıkımlarımızı yapmakla birlikte anlaşma sağlanamayan 37 parsel için de Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki gibi bir yöntem uyguladık. Müracaatımız neticesinde Bakanlar Kurulu yine ' Acele Kamulaştırma Kararı' verdi. Şimdi kentsel dönüşüm gibi kısa sürede Dokuzsele Deresi üzerindeki taşınmazların kamulaştırmasını yapıp yıkımı gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki kısımda ise DSİ dere ıslahını yapacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber