Kar helvacılar gece mesaisinde

Aydın'da mevsim normalleri üzerinde seyreden ve birçok alanda hayatı olumsuz etkileyen sıcaklar bazılarının yüzünü güldürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar helvacılar gece mesaisinde

Sıcaklar nedeniyle pek çok esnaf, vatandaşın dışarı çıkmaması nedeniyle iş yapamaz hale gelirken, Aydın'ın asırlık geleneksel serinleme yöntemi karhelvası satanlar ise yılın en yoğun gecelerini yaşamaya başladı. Gündüz Ramazan nedeniyle oruçlulara saygı için bazı esnaflar tezgah açmazken, bir çok esnaf da iftar sonrası tezgah açmaya başladı. Bazı esnaflar ise geceleri sokak sokak dolaşarak mobil kar helvası hizmeti vermeye başladı.

Bardağı 2 TL'den satılan kar helvaları bu günlerde peynir-ekmek gibi gidince aşırı sıcaklardan şikayetçi olmayan tek grup ise karhelvacılar oldu. Akşama kadar oruçlu oldukları için hararetle yanan vatandaşlar iftarı yaptıktan sonra günün susuzluğunu ve hararetini kar helvası ile söndürmeye çalışıyor. İşlerin yoğunluğundan memnun olan karhelvacılar ise iftardan sahur vaktine kadar Aydın sokaklarında dolaşıp vatandaşların ayağına kadar karhelvası götürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber