LYS birincileri nerede okuyacak

2013 LYS’de TM-1, TM-2 ve TM-3 alanlarında birinci olan Mustafa Mikdat Yıldırım, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından konuştu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleştiğini açıklayan Yıldırım, “Üniversite yıllarında dünyayı tanımak ve kendisini geliştirmek için çalışacağını söyledi.

*Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖĞRENCİLİK YILLARINDA DÜNYAYI TANIYACAĞIM

Mustafa Mikdat Yıldırım (LYS TM-1, TM-2 ve TM-3 birincisi)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne yerleştim. Üniversitenin kalitesi, olanakları nedeniyle bana çok yakın geldi bu nedenle tercih ettim. Öğrencilik yıllarında hem okulu, hem de dünyayı tanıyacağım. Yurtdışına çıkmak, başka insanlar tanımak ve kendimi her yönden geliştirmek istiyorum.

BİRKAÇ YABANCI DİL ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Ahmet Koçak (TS-1, TS-2 birincisi):

Erzurum'da yaşıyorum, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Lise ikiden beri hep hukuk okumak istiyordum. Hukuk fakültesinden mezun olunca yapılabilecek birçok iş var bence. Hem siyasal yönden hem de akademik kariyer açısından. En verimli bölüm diye düşünüyorum. Ailemin de biraz yönlendirmesi oldu, abim de Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyor. Ama abim orada olduğu için tercih etmedim. Birçok nedeni var, İstanbul'da yeri güzel, öğretim kadrosu iyi. Öğrencilik yıllarında dil eğitimi almak istiyorum. Üniversitede Fransızca eğitim alacağım. İnşallah bunun üstüne bir-iki dil daha koyarız. Onun dışında kulüp çalışmalarına katılmak, sosyal etkinliklerde bulunmak, İstanbul'da birçok vakıf var belki onların çalışmalarına katılmak istiyorum. Şimdilik planım akademisyen olmak ama üniversite bitinceye kadar ne olur bilmiyorum.


LYS 2013 sonuçlarına göre MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Aslan Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğine, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birinciliğini kazanan Mert Mestanoğlu da Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti

İZMİR (AA) - LYS 2013 sonuçlarına göre MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Aslan Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümüne, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birinciliğini kazanan Mert Mestanoğlu da Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti.

İzmir Fen Lisesi mezunu Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istediği üniversitede ve fakültede okuyacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ailesinin de büyük sevinç yaşadığını aktaran Aslan, ''Çok mutluyuz. Gelecekte yurt dışına gider miyim, burada mı kalırım henüz bilmiyorum. Onu zaman gösterecek" dedi.

MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi Mestanoğlu da eğitimini hayalindeki fakültede sürdürecek olmanın mutululuğunu yaşadığını söyledi. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra yurt dışına çıkmayı planladığını ifade eden Mestanoğlu, "Yurt dışında eğitimime devam edeceğim. Hayalim bilim insanı olmak" diye konuştu.

Mestanoğlu da Aslan gibi İzmir Fen Lisesi'nden mezun olmuştu.


LYS sonuçlarına göre Y- MF-1 ve Y-MF-2'de Türkiye birincisi olan Özel Altınbaşak Koleji öğrencisi Burak Şahinoğlu, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı

ISPARTA (AA) - Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Y- MF-1 ve Y-MF-2'de Türkiye birincisi olan Özel Altınbaşak Koleji öğrencisi Burak Şahinoğlu, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti.

Şahinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada özel bir üniversite olması ve kontenjanlarının az olması nedeniyle Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye genelinde tıp fakültelerinin genellikle kalabalık olduğunu, bunun da başarıyı olumsuz etkilediğini anlatan Şahinoğlu, "Tercih ettiğim üniversitenin bana kazandıracağı klinik tecrübe tercih sebebim oldu. Üniversitede tam burslu olarak okuyacağım" dedi.

LYS'de derece yapan öğrencilerin genelikle tıp fakültelerini tercih ettiğini vurgulayan Şahinoğlu, "Tıp, geniş bir alan. İnsanlar bu bölümde kendilerini geliştirme fırsatı bulabiliyorlar. Tıpa alternatif olabilen sadece elektrik ve elektronik mühendisliğidir. Tıpın tercih edilmesi gayet doğal. Hangi alanda uzmanlığı tercih edeceğime ise karar vermedim. Önümüzdeki yıllarda karar vereceğim" diye konuştu.

Şahinoğlu'nun babası Şevki Şahinoğlu ise bir babanın en büyük arzusunun oğlunu en iyi yerde görmek olduğunu dile getirerek, 4 yıl süren çalışmanın ardından mutlu sona ulaştıklarını, sonuçtan mutlu olduklarını söyledi.

Şahinoğlu, Y-MF-1 ve Y-MF-2'de 557,68 puan alarak Türkiye 1' incisi, MF-1 ve MF-4'te ise 497,71 puanla Türkiye 4'üncüsü olmuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber