THY, THK Üniversitesi ile pilot yetiştirme anlaşması imzaladı

Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi arasında pilot yetiştirilmesi ve Türk Hava Yolları'nda istihdam edilmesini kapsayan bir protokol imzalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY, THK Üniversitesi ile pilot yetiştirme anlaşması imzaladı

THY Genel Müdürlük Binası'nda yapılan imza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Asaf Ahmed Bora, Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Öztürk, Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Ünsal Ban, ve Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya katıldı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, imzalanan protokol ile THK Üniversitesi'nden mezun olanlardan uygun bulunan adayların istihdam edileceği belirtilerek şöyle denildi:

“Bu doğrultuda sözleşme süresi boyunca aranılan özelliklere sahip olan THK Üniversitesi'nin bu programına dahil olan ve başarıyla mezun olanlar, Türk Hava Yollarında II. Pilot Adayı olarak görev yapacak.

Son yıllarda sivil havacılık sektörü ülkemizde ciddi bir gelişim gösteriyor. Buna paralel olarak, THYı Uçuş Eğitim Merkezi de önemli bir atılım göstererek, bir büyüme ivmesi yakalamış durumda. Bu büyüme ile birlikte, sektörde yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç da önemli ölçüde hissedilir hale geldi.

THY, kısa, orta ve uzun vadeli değerlendirmeleri çerçevesinde, ihtiyaç duyacağı insan kaynağını gerek nitelik gerekse sayısal olarak ortaya koyarak takip ediyor. Özellikle kokpit personeli konusunda duyulacak ihtiyaç, filodaki uçak sayısı artışına paralel olarak ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda, THY, ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağını sağlama potansiyeline sahip üniversiteler, yüksekokullar ve çeşitli eğitim kurumlarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyor. “

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber