Kamuya personel alımında sözlü sınav kalkmalı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kamuya personel alımlarında yapılan sözlü sınavların "keyfiyetin" ve "adam kayırmacılığın" yolunu açtığını belirterek, hiçbir anlamı ve faydası olmayan bu sınavın kaldırılması gerektiğini savundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2013 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamuya personel alımında sözlü sınav kalkmalı

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, kamuya personel alımlarının ya merkezi yerleştirme ya da kurumların ilan ettiği kadrolara yazılı ve sözlü sınavlar yoluyla yapıldığını hatırlattı.

Sözlü sınavların "keyfiyetin" ve "adam kayırmacılığın" yolunu açtığını savunan Yokuş, sınavların hiçbir anlamı ve faydası olmadığını, bu yüzden kaldırılması gerektiğini ileri sürdü.

Yokuş, kamunun iş tanımlarına uygun eğitimi almış insanların sadece merkezi sınavla işe alınmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, "Türkiye Kamu-Sen olarak, 1 Ağustos'ta başlayacak memurlarla ilgili toplu sözleşme görüşmelerinde genel memur sorunları içinde, bu sorunlara da çözüm aramak için kamu işverenden talepte bulunacağız. Kamuda, iş tanımına uygun ve her vatandaşımızın eşit şartlarda istihdamı yolunun açılması için mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber