Kamu İhale Kurumu Başkanlığı için yeni aday Emin Zararsız

Haber Giriş : 10 Şubat 2006 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamunun bütün ihalelerini düzenleyen ve denetleyen Kamu İhale Kurumu (KİK) başkanlığı için yeni bir isim gündeme geldi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Devlet Bakanı Ali Babacan'ın danışmanlarının da adının geçtiği KİK başkanlığı için konuşulan son isim, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız oldu. Zararsız'ı özellikle Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in istediği belirtildi. Buna karşılık Zararsız'ın KİK başkanı olabilmesi için Maliye Bakanlığı tarafından önerilmesi gerekiyor.
Sener Akkaynak'ın KİK başkanlığından yaş haddinden emekli olmasının ardından yasal olarak yerine 11 Şubat tarihine kadar atama yapılması gerekiyor. ncak başkanlığa kimin atanacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Başkanlık için ilk ismi geçenler arasında Unakıtan'ın danışmanı Naci Ağbal bulunuyordu. Maliye müfettişi kökenli olan Ağbal'ın şansının zayıfladığı öğrenilirken, Babacan'ın danışmanı Şeref Efe'yi istediği belirtildi. Yine İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy'un da ismi KİK başkanlığı için konuşulmuştu.

Ancak son günlerde KİK başkanlığı için Başbakanlık'tan Emin Zararsız'ın isminin ön plana çıktığı ifade ediliyor. Zararsız'ın, Ömer Dinçer'in kamuda uygulamak istediği Kamu Yönetimi Reformu'nun ve üst kurullarla ilgili çerçeve yasa tasarısını hazırlayan ekipten olduğu belirtildi. Özellikle üst kurullarla ilgili yasa tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında aktif rol oynayan Zararsız, Başbakanlık müsteşar yardımcılığından önce de DPT'de müşavir olarak görev yaptı. Zararsız ayrıca geçen yıl kasım ayında Avrupa Birliği müzakere sürecinde kamu alımları ile ilgili faslın Brüksel'deki tanıtıcı toplantısına giden heyetin başkanlığını yapmıştı.

KİK'e; Danıştay 1, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 3, Maliye 2, Hazine, Sayıştay, TİSK ve TOBB da birer üye gönderiyor. KİK başkanının Maliye Bakanlığı tarafından önerilmesi gerekiyor. Bu nedenle Zararsız'ın Maliye Bakanlığı tarafından önerilmesi gerekiyor. Ancak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da danışmanını KİK başkanlığına düşündüğü için atamanın tıkandığı ifade edildi.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber