Bayraktar, TOKİ'ye torpilsiz 800 Anadolu evladı almış

Erdoğan Bayraktar, twitter üzerinden kimsenin inanmayacağı cümleler kuruyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayraktar, TOKİ'ye torpilsiz 800 Anadolu evladı almış

Merkezi memur yerleştirmesi ile personel almayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar gelen tepkiler nedeniyle her gün twitter üzerinden sıcak mesajlar vermeye çalışıyor. Bakan bir twit'inde "TOKİ'ye torpilsiz 800 Anadolu evladı aldık" bile dedi.

Bakanlığa geldiğinden bu yana objektif yöntemlerle personel alım yöntemlerini bir kenara koyan Erdoğan Bayraktar, gelen tepkiler nedeniyle, kimsenin inanmasının mümkün olmayacağı cümleler kurmaya başladı.

Bakanın 23 Temmuz'da twitter üzerinden kurduğu cümle şu şekilde:

"TOKİ ve iştiraklerine 800 civarında temiz ve torpilsiz ANADOLU gençlerini almaya çalıştım."

TOKİ'ye personel alımında hiçbir kriter olmamasına, tek kriter bakanın takdiri olmasına rağmen, Bakan Bayraktar "torpilsiz Anadolu gençlerini" aldım diyor. Belki Anadolu, özellikle de bir ilin gençlerini almıştır, ama torpilsiz demek mümkün değildir. Zira ortada hiçbir kriter bulunmamaktadır.

Bakan, 25 Temmuzda ise twitter'dan şunları söylemiş

"Maliye bakanlığından ve Devlet personel Başkanlığından izin alarak ihtiyaç oranında değişik mühendisler, mimar ve şehir plancısı alacağız."

Normalde, Bakan memur almak istese, Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığından izin almasına gerek bulunmuyor. Bu iki kurumdan izin alınması demek, Bakanlığın yine 4/B'li sözleşmeli personel alacağı anlamına gelmektedir. Devlet henüz bu ay sözleşmelilere kadro veren bir tasarıyı kabul etmişken, Bakan hala sözleşmeli personel almanın peşindedir.

Bakan, 29 Temmuzda ise şunu söyledi:

"İhtiyacımız olan mesleklerden okulunu derece ile bitiren ve belli tecrübesi olan lisan bilen eleman alımı yapabilmek için çalışıyoruz"

Sanki TOKİ'ye veya Bakanlığa personel alınırken hep okulunu derece ile bitiren personel tercih edilmiş gibi cümleler kurulması, halkın zekasıyla dalga geçilmesi anlamına gelir.

Bu nedenlerden dolayı, Bakanın twitter'dan anlamsız ve gerçekliği olmayan cümleler kurmak yerine, fiili olarak objektif kriterlere göre personel alımı yapması ve iki kişiden birinin Ak Parti'ye oy verdiği bir Türkiye'de adaylar arasında ayrıma gitmemesini talep ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber