KDV'de indirim takı olur

Ramazan sonrası düğün salonlarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 07:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Salon işletmecileri, Diyanet'in 'İki bayram arası düğün olmaz' inanışını kırmasının önemli olduğuna dikkat çekerken KDV'de indirime gidilmesi durumunda ise devletin evlenen çiftlere takı hediye vermiş olacağına vurgu yaptılar.

Ramazan ayını boş geçiren düğün salonları ve nikah daireleri bayram sonrası hafta sonları yüzde 100 dolu çalışacak. Türkiye'de bütçesi yıllık 15 milyar liraya ulaşan düğün, nişan ve sünnet törenleri, 20'yi aşkın sektöre hareket kazandırıyor. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Ümit Yaşar Demir, Ramazan ayı ile birlikte düğün, nişan ve sünnet gibi törenlerin ertelendiğini söyledi.

YÜZDE YÜZ DOLU

Türkiye'de düğünlerin çoğunlukla yaz sezonunda yapıldığını hatırlatan Demir, Ramazan ayı sebebiyle bu yıl sezonun ikiye bölündüğünü kaydetti. Demir, bayram sonrası düğün yapılan mekanların hafta sonları yüzde 100 doluluk oranı ile çalışacağını ifade etti. Ramazan ayında yaşanan ertelemeler sebebiyle düğün sezonunun uzadığını dile getiren Demir, 'İstanbul'daki düğün salonları kasım ayı sonuna kadar hafta sonları yüzde 100'e yakın kapasite ile çalışacak' dedi.

EKONOMİYİ TETİKLİYOR

Düğün, nişan ve sünnet törenlerinin Türkiye'de ekonomiye önemli oranda katkı sağladığını kaydeden Demir, bir düğün hazırlığının, beyaz eşya, mobilya, gelinlik damatlık, düğün salonu gibi 20'den fazla iş kolunu hareketlendirdiğine işaret etti.

15 dakikada bir nikah kıyılıyor

İzmir'de yoğunluk sebebiyle bazı nikah dairelerinde hafta sonları nikah süresi 15 dakikaya indi. Konak Belediyesi Evlendirme Dairesi'nden alınan bilgilere, belediyeye bağlı evlendirme salonlarında eylül ayı sonuna kadar çok yoğun bir dönem yaşanacak. Fuar, Eşrefpaşa, Gültepe ve Güzelyalı evlendirme memurluklarında daha önce 30 dakika ile bir saat arasında olan iki nikah arası, bayram sonrasında hafta sonları 15 dakikaya düşürüldü. Hafta sonlarında yer bulamayan evlenecek çiftler hafta içi için gün alıyor.

Diyanetten ÖTV fetvası alındı

Demir,'Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan aldığımız bu bilgiyi basınla paylaştık. Çıkan haberlerle insanlar 'hurafe' olduğunu anladı ve iki bayram arasında düğünler yapmaya başladı. Ramazan ayında düğün, nişan ve sünnet gibi törenleri yapmanın din açısından bir engeli yok. Böyle bir organizasyonla hem davetlilere iftar verilmiş olunur hem de amaçlanan tören gerçekleştirileceği için daha ekonomik olur. ' dedi.

Devletin hediyesi olur

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ümit Yaşar Demir, her 3 kişiden birinin evlenme çağında olduğunu ve bu genç nüfusun büyümeyi tetiklediğini dile getirdi. Düğünler için alınan yüzde 18'lik KDV'de indirim talebi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile görüştüklerini kaydeden Demir, 'KDV'de indirime gidilmesi devletin evlenen çiftlere takı hediyesi olur' dedik. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e konuyu ileteceğini söyledi' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber