Tam gün yasası Ekim'de mecliste

Sağlık çalışanlarıyla buluşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'na bakış açısını özetledi: 'Üniversite hocalarımız, bütün çalışmalarını üniversitesinde yapmalı ya da üniversiteden ayrılmalı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tam gün yasası Ekim'de mecliste

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün yasasıyla ilgili torba yasanın ekim ayında Meclis'in gündemine geleceğini söyledi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün Feshane'deki iftar yemeğinde yönetici ve sağlık çalışanlarıyla buluştu.

YA ÖZEL YA HASTANE

Müezzinoğlu, 'Tam Gün'deki temel bakış açımız, özellikle üniversiteleri ilgilendiren kısmı, üniversite hocalarımız, bütün çalışmalarını üniversitesinde yapmalı ya da üniversiteden ayrılmalı. Özel sektör veya muayenede çalışabilir' diye konuştu. 'Doktorların mesaisinden sonra, saat 5'ten sonra ya da hafta sonu, gece, hangi mesaiyi uygulamak istiyorsa, üniversite yöneticileri, hocalarımıza bu anlamda imkan tanıyacak, hastalarımızdan da mesai sonrası katılım payı almak kaydıyla, belli şartlarda hizmet verebilecek' dedi.

İKİSİNİ DE İSTİYORLAR

Müezzinoğlu, hocaların, günlük mesaide, döner sermayede ek ödenekten aldığı para kadar, mesai sonrası da döner sermaye ya da ek ödenek alma hakkı olacağına işaret etti. Müezzinoğlu hocaların üniversite ve fakültelerde hem tedavilere devam etmeleri hem de üniversitelerini kendileriyle birlikte geliştirmek istediklerini söyledi.

MESAİ SONRASI

Ardından da 'Hazırlanan kanun taslağı yasalaştıktan sonra 3 ay içinde Muayeneyi tercih etmiş hocalarımız, şayet 'muayeneye devam edeceğim' derlerse devam edecek, fakülteleri isteyenler, muayene hekimliğinde devam etmeyip, fakültelerinde mesai sonrası hizmet verebilecekler' açıklamalarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber