E-devlet'in imajı birebir iletişimle parlatılacak

E-devlet şifresi ile ilgili yanlış bilgilerin ortada dolaşmasına dur deniyor. Devlet vatandaşa sistemin nasıl kullanıldığıyla ilgili bilgilendirme e-postası atıyor. E-devlet şifresini kaybeden 4 liraya yenisini alabiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
E-devlet'in imajı birebir iletişimle parlatılacak

Volkan YANARDAĞ - ANKARA

Türkiye'nin e-Devlet Kapısı, turkiye.gov.tr adresi, 103 kurumun, 761 hizmetini sanal ortamda üye olan yaklaşık olarak 15 milyon vatandaşın hizmetine sunuyor. Son zamanlarda e-Devlet şifresinin kullanımı ile ilgili toplumda bazı yanlış bilgilerin yayılması üzerine, turkiye.gov.tr adresinden üye vatandaşlara e-posta gönderilmeye başlandı. İmaj güçlendirme faaliyeti olarak e-postada, sistemin üç ayda bir kullanıcıya 'şifreni değiştir' uyarısı yapacağı hatırlatılırken, ancak bu uyarıya uyulmaması durumunda da eski şifre ile kullanımın süreceği kaydediliyor. PTT'den alınan ilk e-devlet şifresinin 2 lira daha sonra alınacak şifrelerin ise 4 TL olacağı da belirtiliyor.

ŞİFRE İPTAL OLMAYACAK

Verilen e-Devlet şifresi konusunda gönderilen e-postada, e-Devlet şifresinin hiçbir koşulda iptal olmayacağı vurgulanıyor. Şifre sisteme 1 yıl yada uzun süre girilmese de iptal olmuyor. Gönderilen e-postada kişisel bilgilerin güvenliği için 3 ayda bir şifre değişikliği e-postası geldiği belirtiliyor. Atılan e-postada şifre bilgilerinin kimseyle paylaşılmaması gerektiği belirtiliyor.

ŞİFRE ÜCRETİ SADECE 2 LİRA

e-Devlet şifresi 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alınabiliyor. İlk alımdan sonra, takip eden tüm şifre alımları 4 TL olarak ücretlendiriliyor. Eğer yurt dışında iseniz, şifrenizi ücretsiz olarak konsolosluklardan alınabiliyor. Şifre başvurusu yaparken geçerli bir kimliğiniz olması yeterlidir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere kimse şifrenizi göremez veya sizin adınıza şifre değişikliği yapamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber