3 komutanın istifası masada iddiası

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ve Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Atilla Öztürk ile Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun istifa ettikleri öne sürülüyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 komutanın istifası masada iddiası
*YAŞ'ta Jandarma düğümü

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın adı Uludere'de 35 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği olay sırasında gündeme gelmişti.Yüksek Askeri Şura'nın 1-4 Ağustos ayındaki toplantısı öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı istifa iddiası ile sarsıldı. Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ile Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Atilla Öztürk'ün istifa ettikleri öne sürülüyor. Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun da istifacı generaller arasında olduğu belirtiliyor. Her üç istifanın durdurulması için Genelkurmay Başkanlığı'nın devreye girdiği bildirildi.

2013 yılı başından bugüne kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 123'ü pilot olmak üzere 170'e yakın subayın istifa ettiği bildirildi. Askeri kaynaklar, “Maaş yetersizliği, ailevi nedenler ya da diğer mazaretler nedeniyle ayrılmak isteyen personelin bu talepleri her yılın Ocak ayından itibaren alınmaya başlanır. Zorunlu hizmetlerini tamamlayan pilotların büyük çoğunluğu da ekonomik nedenlerden dolayı özel havayollarını tercih ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın Uludere'de 35 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği olay sırasında gündeme gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber