Sahte bakan baba-oğula 95'er yıl hapis istendi

Adana'da kendilerini bakan, AK Parti'nin genel başkan yardımcısı veya milletvekili olarak tanıtıp iş vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürülen baba ve oğul hakkında 95'er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte bakan baba-oğula 95'er yıl hapis istendi

Adana Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, siyasilerin adını kullanarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 52 yaşındaki Şehmus G.ile oğlu 19 yaşındaki Umut G.'yi ve onun arkadaşı 20 yaşındaki Emrah Y.'yi 31 Ocak'ta İzmir'de yapılan operasyonla yakalandı.

Tutuklanan baba, oğul ve arkadaşları hakkındaki soruşturma tamamlanarak ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede, dolandırıcıların 'muhtaç öğrencilere yardım' adı altında 7 kuruluşu 5 bin 290 lira dolandırdıkları belirtildi. İddianamede, dolandırılan kamu kurumlarının yetkilileri ile sanıkların ifadelerine de yer verildi.

Oğlu ve oğlunun arkadaşıyla birlikte 95'ar yıl hapis cezası ile yargılanacak olan Şehmus G., suçlamayı kabul etmedi. Oğlunun baskısıyla bu işe başladığını ifade eden Şehmus G., “Kaç kurumdan para aldığımı hatırlamıyorum. Telefon görüşmesi yapmam için beni zorladılar” dedi. Oğlu Umut G. de suçu babasının üzerine atarak, “Ben herhangi bir hesaptan para çekmedim. Babamın çeşitli partilerin yetkilisi olarak bazı kurumları telefon ile arayarak para istediğini biliyordum. Ancak bunun dolandırıcılık suçu olduğunu bilmiyordum” dedi. Emrah Y. ise dolandırıcılık olayına karışmadığını söyledi.

Dolandırılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, çocukların mağdur olduğunun belirtilmesi üzerine personel arasında 550 lira toplayıp verilen hesaba yatırdıklarını söyledi. Şenlik, “Ödeme işleminden sonra bu şahıs santralden görevlileri arayarak teşekkür etmiş. Daha sonra bu kişilerin dolandırıcı olduğunu öğrendim” dedi.

Dava dosyası olay yerinin İzmir olması nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber