Genç öğretmen kazada can verdi

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi Akköprü Köyü'nde yaz tatilini geçiren matematik öğretmeni 23 yaşındaki Abdullah Dal, kullandığı motosikletin devrilmesi sonucu öldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genç öğretmen kazada can verdi

Dal'ın ölmeden bir gün önce arkadaşına gönderdiği telefon mesajında, "Kitap okuyorum... Adı; Ölüm Sekeratı ve Şiddeti. Hacım öleceğim lan. Ama dur sen de ölecen ha, bana çok acıma kendine acı" diye yazdığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde Tepe Dicle Ortaokulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapan Abdullah Dal, yaz tatilini geçirmek için gittiği Kadirli'nin Akköprü Köyü'nde yeni aldığı motosikletiyle gezintiye çıktı. Dal, eve dönerken viraja hızlı girince motosikletin kontrolünü yitirdi. Abdullah Dal, motosikletten düşerek, ağır yaralandı. Yakınları tarafından otomobille Kadirli Devlet Hastanesi'ne götürülen Dal, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Osmaniye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Abdullah Dal'ın ölümünün ardından sosyal paylaşım sitesinde, bir gün önce telefonda aralarında geçen diyalogu paylaşan arkadaşı, "Bir gün önce köyde olduğunu öğrendim ve ne yaptığını soran bir mesaj yazdım. Bana cevap olarak, 'Kitap okuyorum... Adı; Ölüm Sekeratı ve Şiddeti. Hacım öleceğim lan. Ama dur sen de ölecen ha, bana çok acıma kendine de acı' yazdı. Sanki öleceğini biliyordu" dedi.

Genç öğretmenin cenazesi, Akköprü Köyü mezarlığında toprağa verildi.

KİTAP HAKKINDA

Selahaddin Mahmud Es-Said'in tarafından kaleme alınan 'Ölüm Sekeratı ve Şiddeti' kitabı, ölüme yakın sürede çekilen sıkıntıları ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler veriyor. Sekerat, 'Ölüm anı' olarak tanımlanıyor. Kitabın önsözünde, şu ifadeler yeralıyor:

"Uyan ey kardeş! Dünya kötü bir rüyadır ve kalınacak yer değil, fena yurdudur. Sana nasihatimi günler sonra anlayacaksın. Perde kalkınca tamamen görecek, gözün keskinleşecek ve unutamayacaksın. İşte o zaman pişman olacaksın ama bunun için çok geç olacak. Bu kitap senin için, uyan! Ölüm geliyor! Allah'tan ümit ederim ki, kalbin hazır olur, aklın başında olur ve bu cümleler sana fayda eder de sıdk ile vakıf olur, gidici mi yoksa kalıcı mı olduğunu düşünürsün. Gidiciysen varış nereye?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber