BTK, Twitter'ın yumurta operasyonundan memnun

Sahte isimle açılan hesaplar, bu hesaplardan hakaret mesajları gönderme ya da yanlış bilgi paylaşma gibi tüm dünyada sorun teşkil eden konularda, büyük bir sosyal paylaşım sitesinin önlem alma çalışmaları kullanıcı olarak bizi memnun etmiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 17:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter'ın sahte hesapları kapatmasıyla ilgili "Sahte isimle açılan hesaplar, bu hesaplardan hakaret mesajları gönderme ya da yanlış bilgi paylaşma gibi tüm dünyada sorun teşkil eden konularda, büyük bir sosyal paylaşım sitesinin önlem alma çalışmaları kullanıcı olarak bizi memnun etmiştir" dedi.

Acarer, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın çok yoğun bir şekilde iletişim altyapısının Türkiye'nin her yerinde aynı kapasite ve kaliteye sahip olması, sayısal uçurumun azaltılması ve herkesin bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu olanaklardan yararlanmasının sağlanması konularının üzerinde durduğunu ifade etti.

Bu vizyon doğrultusunda bugün Türkiye'de çok güçlü bir altyapı bulunduğunu ve çok yüksek oranda bilgi ve iletişim teknolojisini kullanımının olduğunu belirten Acarer, Türkiye'de İnternet kullanım süresinin dünya ve Avrupa ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de sosyal medya kullanımının da çok yaygın olduğunu vurgulayan Acarer, internetin ve tabii sosyal medyanın bilinçli kullanımının çok önemli olduğunu bildirdi.

Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilinçsiz ya da kötü kullanım sonucunda bir çok kişi tüm dünyada mağduriyet yaşamaktadır. Sahte isimle açılan hesaplar, bu hesaplardan hakaret mesajları gönderme ya da yanlış bilgi paylaşma gibi tüm dünyada sorun teşkil eden konularda, büyük bir sosyal paylaşım sitesinin önlem alma çalışmaları kullanıcı olarak bizi memnun etmiştir. Sosyal medyayı bilinçli, güvenli ve etkili kullanmak önemlidir. Bunun için bireysel olarak kullanıcıların almaları gereken önlemler olduğu gibi, bu hizmeti sunan firmaların almaları gereken önlemler de vardır. Tamamen kendi inisiyatifleriyle ancak birçok ülkeden gelen şikayetleri de değerlendirerek bir düzenleme yapmakta olduklarını açıklıyorlar. Ben de bu son gelişmeyi bu şekilde değerlendiriyorum."

- "Türkiye'de temsilcilik açılması" görüşme konuları arasında

Tayfun Acarer, Bakan Yıldırım'ın vizyonuyla gelinen noktada Türkiye'nin sahip olduğu bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısı ve insan kaynağının niteliğinin, Türkiye'yi bölgesel bir güç haline getirdiğini anlattı. Acarer, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye olan bu güvenin sonucunda son zamanlarda yabancı yatırımlar da artmaktadır. Bu aşamaya gelebilmesi için silikon vadisine yaptığımız ziyaret dahil yıllardır bir çok görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerimizde ana konularımız, tüm dünyada kabul gören suçların internet ortamında işlenmemesi için ortak çaba gösterilmesi, büyük bilgi ve iletişim sektörü kuruluşlarının ülkemizde temsilcilik açmaları ve ülkemize yatırım yapılmasıdır. Sahip olduğu insan kaynağının kalitesi, altyapı kalitesinin ve kapasitesinin yüksekliği, evrensel hukuka uygun olarak yapılan düzenlemeleri ile Türkiye uluslararası bilişim camiasında takdir edilen bir güce sahiptir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber