Kaçak cep telefonlarının kayıt altına alınmasına soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'ye kaçak yollardan cep telefonu sokulması ve bunların 5 YTL karşılığında kayıt altına alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.
Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, cep telefonu kullanıcılarına "kaçakçı" muamelesi yapılarak ve iradeleri dışında 5 YTL kayıt ücreti alınarak, "Türklüğü aşağılama" suçunun işlendiğini öne sürdü. Vural, abonelerden kayıt ücreti alan GSM şirketleri, Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri ve kaçakçılığı önlemekle görevli idari yetkililer hakkında yasal işlem yapılmasını talep etti.

Cep telefonu kullanıcılarına 6 Aralık 2005 tarihinden itibaren "yasal uyarı" adında kısa mesajlar gönderildiğini anımsatan Vural, kayıt işlemlerinde ne yapmak gerektiğinin tam olarak bilinmediğini ve ilgili yetkililerin de birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını belirtti.

Kayıt konusunda sorumluluğu bulunmamasına karşın vatandaşa 5 YTL'lik ödeme zorunluluğu getirildiğini anlatan Vural, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılan eziyet ve ona layık görülen biçare ve zavallılık muamelesi, vatandaşlığa temel olan Türklüğü aşağılamaktır" iddiasında bulundu.

Cep telefonlarının kayıt altına alınmasına ilişkin yasa değişikliğinin, kaçakçılar yönünden "özel af" niteliği taşıdığını savunan Vural, Anayasa'ya göre söz konusu yasanın beşte üç çoğunlukla Meclis Genel Kurulu'ndan geçmesi gerektiğini, bu koşulun yerine getirilmediğini ifade etti. Vural, suç duyurusu dilekçesinde, ödediği 5 YTL'lik kayıt ücretinin iade edilmesini de talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı, "kaçakçılık" ve Vural'ın suç duyurusu dilekçesinde ileri sürdüğü diğer suçlar yönünden iki yönlü olarak yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber