İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İl dışına atanan öğretmenler, ne zaman başlayacak?

İl dışına ataması yapılan öğretmenlerin görevden ayrılma ve başlamalarıyla ilgili açıklama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl dışına atanan öğretmenler, ne zaman başlayacak?

İl dışına ataması yapılan öğretmenlerin görevden ayrılma ve başlamalarıyla ilgili olarak başvuruya ilişkin duyuru metninde bir açıklama bulunmamaktadır.

Bu konuda bakanlık nezdinde yaptığımız görüşmede;

Duyuru metninde böyle bir ifade bulunmamasının sebebinin öğretmenlerin tatilde olmaları nedeniyle zor durumda kalmalarını istemedikleri için yazmadıkları, en kötü ihtimalle okulların açılmasından önce yani Ağustos ayı sonu Eylül ayı başı (göreve başlamalar 02 Eylül olduğundan) yeni görev yerinde başlamalarının uygun olacağı bilgisine ulaştık.

* Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme sonuçları
* İller arası atama sonucu oluşan minimum puanlar

* İl dışı yer değiştiren öğretmenlere acil duyuru (eş durumu)

Mevzuat gereği tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ilişik kesilerek göreve başlanması gerekir. Günümüzde sonuç öğrenme işlemleri elektronik ortamda yapıldığından bunun dahi tebligat olarak kabul edilmesi mümkündür.

Fakat eğitim öğretim sürecinin sağlıklı işlemesi, öğretim yılı başı hazırlıkların yapılması için 02 Eylül 2013 tarihinde yeni görev yerinde başlanmış olmasında fayda vardır.

Bu noktadaki tavsiyemiz bu şekilde olup bugünlerde başlamak zorunda mıyız şeklindeki soruların cevabı kesinlikle böyle bir zorunluluk yoktur. Atamalarınızın iptali söz konusu olmaz. Çünkü atamaların iptali, yapılan duyuruda da belirtildiği gibi yurt dışı görevde olanlar ile aylıksız izinli olanlar 15 Eylül 2013 tarihine kadar görevlerine başlamazlarsa mümkün olabilmektedir.

Bu hususlar ve sonradan oluşan mazeretleri nedeniyle iptal isteyenlerin dışında atamanın iptali söz konusu değildir.

Sonradan oluşacak mazeretler; atama başvurusundan sonra oluşacak sağlık özrü ya da eş özrü (atama başvurusundan sonra çalışan biriyle evlenmek gibi)… şeklindedir.

Eşlerden ikisi de tayin istediği halde birinin tayinin çıkması halinde tayini çıkan iptal edememekte tayini çıkmayan eş özür grubunda eşinin yanına gidebilmektedir. Bu madde çok tartışıldı ve bu uygulamaya şahsen katılmasam da uygulamanın böyle olduğunu belirtmek isterim. (Not: MEB bu madde ile ilgili düzeltme yapmıştır. Tıklayınız.

İlişik kesecek öğretmenlerin ilişiklerini kestikten sonra 15 gün içerisinde yeni görev yerlerinde başlamaları gerekmektedir.

Bu noktada okul idarelerinin yada diğer yöneticilerin “boşalan kadroya özür grubundan yada ilk atamada öğretmen gelmez” diye kaygılanmalarına gerek yoktur. Çünkü ayrılacak öğretmenler artık sistemde görülmekte ve ayrılmış gibi işlem yapılarak atamalar yapılabilmektedir.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber